Бериславський район відмовився від інтернату

Не надавати згоду Херсонській обласній раді на прийняття до спільної власності територіальних громад свого району Львівського НВК«Загальноосвітня школа-інтернат І ступеня — спеціалізована школа-інтернат ІІ—ІІІ ст.» вирішила Бериславська райрада.

Дане рішення було прийняте одноголосно 6 березня.

— Передати нам у власність Львівський НВК вирішила Херсонська обласна рада 22 грудня 2017 року.

Враховуючи лист Бериславської райдержадміністрації щодо недоцільності цього, депутатам райради було запропоновано не надавати згоду на прийняття школи-інтернату, — прокоментував начальник юридичного відділу Бериславської районної ради Олександр Чечін.

— А бюджет на інтернат вони теж передадуть нам? — запитав на сесії депутат райради від БПП «Солідарність» Олексій Іванов. І почувши негативну відповідь, вигукнув: «Ну так чого вони від нас очікують?».

Як уже повідомляв «Новий день», керівництво РДА вважає недоцільним прийняття розташованого в Ольгівці Львівського НВК через нестачу коштів на утримання навіть власних закладів освіти і потреби в оптимізації наявної шкільної мережі.

Крім того, як озвучувала перший заступник голови РДА Ірина Дробиш, станом на 18 січня п. р. у львівському інтернаті навчаються 178 учнів, з яких тільки 62 мають ті чи інші пільги.

Решту вихованців інтернату, за словами начальника служби у справах дітей РДА Олени Горішньої, становлять діти, котрих їхні небідні батьки влаштовують до закладу виключно заради своєї зручності.

Виходить, що за кошти платників податків утримуються заклади, за допомогою яких батьки можуть цілком легально позбутися власних дітей або перекласти на інших свої прямі батьківські обов'язки — і Львівський НВК далеко не поодинокий у цьому переліку. За даними РДА, бюджет тільки цього інтернату у 2018 році обійдеться українцям у 12 601 416 гривень.

Водночас, розташовані на відстані лише кількох кілометрів від інтернату Львівська і Ольгівська загальноосвітні школи разом узяті потребують на свою діяльність в рази менше коштів.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон