У Херсоні дізнаються: хто заплатить за любов?

У середу, 7 березня, у Херсоні в 18:00 - 20:00 у конференц-залі готелю Оптіма (пр-т Ушакова 43) відбудеться розмова про репродуктивну працю.

Доглядова чи репродуктивна праця - це величезний обсяг роботи, яку доводиться виконувати переважно жінкам. На цій "домашній" праці тримаються не лише окремі сім'ї, а й суспільства загалом.

За деякими підрахунками, в Україні жінки витрачають на цю роботу приблизно 43 години на тиждень - ще одна повноцінна зайнятість. Ця виснажлива робота не є ані оплачуваною, ані гідно шанованою в суспільстві (окрім номінального возвеличення "берегинь", яке часто лише більше замикає жінок у в'язницю очікувань та стереотипів).

Під час дискусії, говоритимуть про реальний та символічний тягар, який доводиться нести жінкам, головним виконавицям цієї роботи; та про можливі шляхи покращення ситуації.

В розмові візьмуть участь:

Марина Усманова (Херсон), активістка БО "Інша", журналістка;

Наталія Блок (Херсон), активістка БО "Інша", драматургиня;

Ніна Потарська (Київ), Центр соціальних і трудових досліджень, консультантка Міжнародної жіночої ліги за мир і свободу.

Подія проводиться ГО "Центр соціальних і трудових досліджень" у партнерстві з БО "Інша" в рамках проекту "Політекономія гендеру" за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні.

ГО "Центр соціальних і трудових досліджень"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон