Мангер: Треба міняти підхід до розвитку спорту на Херсонщині

Про це вчора, 13 лютого, на засіданні «круглого столу» з питань розвитку фізкультури і спорту в Херсоні та області, заявив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

На засіданні обговорювалася без перебільшення доля спортивної Херсонщини.

У зустрічі брали участь депутати обласної та міської рад, чиновники, працівники спортивної та освітньої сфер.

«Нам необхідно знайти спільне розуміння: що ми хочемо отримати від цієї зустрічі в підсумку? Важливо виробити загальний план дій між міською та обласною владою. Упевнений, кожен з присутніх хоче пишатися успіхами і перемогами саме херсонських спортсменів. Значить, потрібно міняти підхід...

Більш того, результат цієї діяльності в цілому по країні невтішний: в цьому році на Олімпійські ігри від України відправився самий нечисленний склад спортсменів. І жодного херсонця в збірній, на жаль, немає», – відкрив зібрання голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Депутат Херсонської міської ради Сергій Волошинов, щедро цитуючи Козьму Пруткова, припустив, що подібне відбувається зі спортом тому, що в місті немає гідного спортивного комплексу, де могли б повноцінно тренуватися діти і дорослі. На думку депутата, комплекс повинен включати в себе не тільки професійні майданчики і зали, а й готельні кімнати, парковки – для зручності приїжджих спортсменів.

Йому заперечив депутат обласної ради, голова постійної бюджетної комісії Павло Філіпчук: "Звучить красиво. Але на тлі того, що міська рада вже кілька разів відкидала пропозицію обласних депутатів про виділення землі під будівництво подібного спорткомплексу, чути це дивно.

Перше, від чого нам треба відмовитися – це від того, щоб слова розходилися зі справами. Крім того, хочу звернути увагу: обласний бюджет в рази менше, але нам вдається фінансувати спортивні програми і головне – контролювати витрати коштів», – підкреслив Філіпчук.

Підтримав важливість контролю за витратами і депутат Херсонської міської ради Артем Кияновський, зазначивши неухильний контроль з боку обласної ради за роботою організацій, що фінансуються з обласного бюджету.

«Слід зауважити, що в цьому питанні облрада і облдержадміністрація працюють «чистіше» і більш прозоро. Є пропозиція радам взагалі співпрацювати тільки з офіційними федераціями та організаціями, а для клубів і «гуртків» виписати окремі програми.

І обов'язково – контролювати витрату коштів, підключаючи до цього громадськість. А рівень фінансування спортивної сфери Херсонщини, сьогодні, звичайно, слід вважати недостатнім», – сказав депутат Кияновський.

Результатом дискусії стала резолюція про співпрацю між міським та обласним керівництвом, завдяки якій буде налагоджено співфінансування спортивної сфери з двох бюджетів.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон