Відремонтувати та відновити роботу старих ліфтів у Новій Каховці бюджетним коштом обіцяє місцева влада

На 2018 рік заплановані проведення технічних експертиз і капремонти ліфтів у житлових будинках по вул. Затишна, 29 (під'їзд № 1),вул. Р. Зорге, 10 (1 і 2), вул. М. Букіна, 64-а (1, 2 і 3) та відновлення ліфтів за адресою вул. М. Букіна, 62-а (під'їзди 1 і 3). На це з міського бюджету заплановано виділити 1,06 мільйона гривень.

Аналогічні роботи обіцяють провести у 2019 і 2020 роках у будинках по пр-ту Перемоги, 36, 3 і 3-а.

— Щодня я зустрічаю людей, котрі говорять про проблему ліфтів. Та ж швидка допомога відмовляється підніматися вище восьмого і дев'ятого поверхів, — констатує міський голова Володимир Коваленко.

— Взяти обслуговування ліфтів повністю на бюджет ми, звісно, не можемо. Хоча вже нині передбачаємо проведення першого ремонту [при створенні в будинку ОСББ], а другий ремонт уже є проблемою. Далеко не кожен будинок вирішить її сам і знайде необхідні 159 тисяч гривень. До того ж, мешканці квартир на перших поверхах, як правило, відмовляються платити за користування ліфтом. Тому у нас повинно бути відповідальне бачення даного питання в місті.

Результатом цього стало затвердження спеціальної міської програми на період 2018—2020 рр.

Як зазначила начальник відділу житлового господарства міськради Галина Кіпрушева, нині технічне обслуговування всіх наявних у місті 163 ліфтів здійснюють дві спеціалізовані організації: ТОВ «ХХІ сторіччя Херсонсервіс» і ТОВ «Каховліфт».

Лише 16 ліфтів у місті експлуатуються менше 25 років, ще 6 потребують відновлення, бо були розкрадені і не експлуатувалися понад 15 років.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон