Херсонська Едіт Піаф

Вчора, 4-го жовтня, у Херсонському академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша, на сцені кафе-театру, відбулась прем’єра.

Вистава «Світ пісень Едіт Піаф» режисера, заслуженої артистки України Любові Калюжної була поставлена ще у 2005-му році (головну роль у якій виконувала заслужена артистка України Ружена Рубльова).

Однак, цього року народна артистка України Лариса Кадирова запропонувала цій виставі – прийняти участь у міжнародному театральному фестивалі жіночих монодрам «Марія».

Тож, режисерові довелось переформатувати спектакль. Про це нам розповіла сама Любов Калюжна: «Коли цю виставу побачила пані Лариса Кадирова, то прониклась цією ідеєю настільки, що згодом запросила нас на фестиваль. А оскільки там установлений формат моновистави – нам довелось її переробити.

Раніше, де б ми не бували з цією виставою – всюди вона викликає ажіотаж та захоплення у глядачів. Адже Ружена Рубльова так глибоко передає творчість Едіт Піаф, що це не може не дивувати. Нашій актрисі Ружені випала нагода заспівати навіть у Франції, у тому ж кабаре, де співала Піаф… Своє життя Едіт Піаф поклала на те, щоб її пісні звучали і ми виконуємо цей своєрідний заповіт. Ми раді брати участь у фестивалі «Марія», адже це можливість побачити друзів, поспілкуватись з глядачами і звісно, ми хочемо щоб у Києві прозвучали ці прекрасні композиції».

Цікаво, що творчі переклади деяких французьких текстів робила сама режисер. Однак, деякі композиції звучать і в оригіналі.

Вже сьогодні творча група вирушає до Києва, де на камерній сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка зазвучать пісні Едіт Піаф у виконанні заслуженої артистки України Ружени Рубльової, поруч із представниками театрів з Литви, Словаччини, Великобританії, Вірменії, Польщі, Азербайджану, Іспанії, Туреччини.

На сцені херсонського театру оновлену виставу сприйняли дуже тепло. У театрі-кафе зібрався аншлаг, а після закінчення ще довго лунали вигуки «браво». Як сприйматимуть її кияни – дізнаємось за кілька днів.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон