У Херсоні проведено засідання робочої групи з питань надання послуг у сфері пасажирських перевезень

Сьогодні у Головному управлінні ДФС у Херсонській області під головуванням заступника міського голови Інни Трибух відбулося засідання робочої групи за участі першого заступника начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Ірини Філіппової, начальника Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Ігоря Пастуха, начальника управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку міської ради, представників інших структур державних органів влади, підприємств-перевізників, депутатів міської ради.

Така робоча група створена з метою забезпечення належного рівня обслуговування у сфері пасажирських перевезень та відповідно до розпорядження міського голови від 28.08.2017 № 615-р.

Під час зустрічі присутні обговорили та запропонували конкретні шляхи спільної взаємодії з питань надання послуг у сфері пасажирських перевезень на території міста Херсон.

Зокрема, з боку фіскальної служби продовжуватиметься робота щодо легалізації трудових відносин та заробітної плати, контролю за своєчасністю та повнотою сплати податкових платежів, унеможливлення використання схем ухилення від оподаткування та повернення втрачених ресурсів в економіку держави.

Окрім того, з метою виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю постійно проводиться моніторинг кількості найманих осіб, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, та розміру їх заробітної плати.

Ще раз було акцентовано увагу підприємців Херсона на суб'єктах господарювання, які використовують посередницькі послуги щодо залучення для робіт громадян на умовах договору «аутстафінгу».

Наразі в цьому напрямку є позитивні зрушення, а саме викрито схему незаконного оформлення працівників на підприємства та ухиляння від сплати єдиного соціального внеску й інших обов'язкових платежів. Тривають слідчі дії аби винні особи понесли покарання.

На завершення заходу сторони узгодили план спільних дій та обміну інформацією (в межах компетенції) щодо контролю за дотриманням перевізниками умов договорів про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та вимог чинного законодавства.

Нагадуємо, що у разі виникнення питань щодо нарахування й сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску суб'єкти господарювання та громадяни можуть звертатися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон