Поліклініка на Херсонщині приймає не всіх

Приймати жителів Заозерного, Тавричанки, Дудчиного, Мар'янівки, Любимопавлівки і Ольгівки припинили в відділеннях Каховського районного центру первинної медико-са­нітарної допомоги. Відповідні оголошення можна побачити при вході до кожного з них.

Як пояснив тавричанський сільський голова Юрій Гречко, після створення об'єднаної територіальної громади було прийняте рішення не передавати медичну субвенцію Каховському РЦПМСД.

''Водночас і районна влада не пішла нам назустріч у цьому питанні'', — додав він.

Детальніше роз'яснив ситуацію голова Каховської райдержадміністрації Валерій Салтиков. За його словами, Тавричанська ОТГ ви­рішила, що її жителі можуть лікуватися в місцевих медичних закладах.

— Аналогічним шляхом спробувала піти Зеленопід­ська ОТГ. Вона помучилася, зіштовхнулася з фінансовими проблемами і нестачею лікарів та вирішила таки передати субвенцію зі свого бюджету нам на РЦПМСД. Крім того, ця громада ще й доплачує центру за вугілля, електроенергію та інші потреби.

Тавричанська ОТГ вирішила інакше і всю субвенцію залишила у себе. А оскіль­ки за обслуговування її жителів Каховський РЦПМСД не отримує тепер ні копійки, він припинив вести прийом пацієнтів з Тавричанської громади. Представники цієї ОТГ поки що пробують. Дай Боже, щоб їм вдалося зробити кращу лікарню, ніж у Каховці, — за­значив він.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон