У Херсоні людей з обмеженими можливостями та переселенців орієнтують на самозайнятість

Для людей з обмеженими можливостями та переселенців на базі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області пройшов триденний тренінговий модульпроект«Економічні можливості постраждалим від конфлікту».

Що таке бізнес-план, як правильно зробити економічні розрахунки, правовий та фінансовий аспекти бізнесу – все це пояснювали учасникам тренери Херсонського обласного центру «Успішна жінка», який реалізує на Херсонщині проект Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд» за підтримки USAID.

Взагалі учасників проекту об´єднало бажання розпочати власний бізнес. До речі, багатьох з них знають у нашому місті. Наприклад, актора Херсонського музично-драматичного театру ім. М. Куліша Віталія Пронька, відомого виконанням головної ролі в п'єсі «Каліка з острова Інішмаан»... Або Яну Лебєдєву, яку падіння з 3-го поверху 16 років тому призвелодо тяжких травм хребта, спинного мозку та черепа. Півроку пролежала вона в лікарні, потім – реабілітація.

«Якщо можеш робити щось сам – роби це самостійно», - впевнена Яна. Її досягнення в спортіпросто дивують: перші місця в міжнародних змаганнях зі штовхання ядра та спису в Парижі,де змагалося понад 400 спортсменів-паралімпійців з 34 країн світу. Попереду - Чемпіонат світу з легкої атлетики в Лондоні.

...Майстер спорту України міжнародного класу Максим Солянкін - переселенець з м. Торез Донецької області прийшов на проект з великим бажанням реалізувати власні амбіції, тренуючи підлітків та популяризуючи здоровий спосіб життя. Максим 15 років займається легкою атлетикою, брав участь у Паралімпійських іграх в Пекіні. Крім легкої атлетики, Максим - чемпіон України зі стрільби з лука.В його спортивній скарбничці – срібні та бронзові медалі Чемпіонату Європи з метання спису.

Переселенець з Донецька Володимир Путній на собі відчув, що таке окупація. Доля привела його в Херсон. Взяти участь у проекті спонукало велике бажання виграти ґрант та займатись улюбленою справою. До речі, наші читачі вже знають його роботи:


Моя розповідь була би не повною, якби я нічого не сказала про тих, хто об´єднав наших героїв навколо ідеї самозайнятості. Це Олена Микитась - голова Херсонського обласного центру «Успішна жінка» та менеджер проекту Анна Сердюкова.

P.S. Організатори проекту вдячні партнерам - Регіональному центру з надання БВПД у Херсонській області та волонтерам Міжнародної антинаркотичної асоціації м. Херсон.

Лариса АБОЛОНЧИКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон