Олександр Співаковський: Ми повинні повернути кримських дітей до України

Про це під час засідання Погоджувальної Ради заявив Перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський.

«Ми повинні зрозуміти, що повернення територій розпочинається з повернення людей. Законопроект № 6116 (Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України – ред.) саме це декларує.

Ми повинні повертати людей! Цей закон якраз дасть меседж кримським дітям – повертатися на материкову територію України, це буде початок повернення цих територій. Якщо ми не дамо цей меседж, то Путін забере 15 тисяч кримських дітей до російських університетів. Ми створюємо квоту в тисячу дітей. Ми вже зробили багато для того, щоб повернути дітей з Донецької та Луганських областей», – сказав Співаковський.

Крім того, перший заступник голови Комітету звернувся до Голови ВР розглянути у вівторок законопроект №5240 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст».

«Законопроект, який нас об'єднує. Ми зробимо велику справу – надамо можливість Міністерству освіти та науки вирішити питання «молодшого спеціаліста». Є 300 тисяч людей, ми не повинні втратити цей сектор освіти», – відзначив Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон