Херсонщина має потенціал і молодих обдарованих спортсменів

Але для розкриття цього потенціалу треба створити умови і поставити ціль – їм потрібні медалі й досягнення, - впевнено заявив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангерпід час спільної роботи над формуванням обласного бюджету 2017.

У вівторок, 27 грудня, постійна комісія з питань бюджету та фінансів продовжила роботу над формуванням проекту обласного бюджету на 2017 рік. На цей раз депутати розглянули видатки на наступний рік по розвитку спорту.

Так, начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Юрій Семченко, відзначив, що спорт області потребує додатково хоча б 2,800 млн грн, з них 2,300 млн. грн – на олімпійські види спорту та 500 тис. грн – на неолімпійські.

«Скільки херсонців взяли участь у Олімпіаді в Ріо? Всього вісім, – зазначив голова Херсонської облради Владислав Мангер, – а скільки привезли медалей? Нуль. Тільки параолімпійці повернулися з призовими місцями!

Херсонщина має потенціал і молодих обдарованих спортсменів. Проте треба створити умови і поставити ціль – їм потрібні медалі й досягнення! А ми, у свою чергу, маємо орієнтуватися на ті види спорту, в яких вже зараз бачимо майбутніх олімпійців".

Всю суму, яку запросив облспорт, обласна рада не змогла виділити. Проте депутати підтримали голову обласної ради і додатково профінансували заходи з олімпійських видів спорту та турніри всеукраїнського і міжнародного значення у розмірі 800 тис. грн.

В той же час, керівництво Вищого училища фізичної культури звернулося із проханням збільшити фінансування на харчування, оскільки на сьогодні в проекті закладена сума 75 грн на дитину, тоді як норма на спортсмена становить 100 грн.

Загальна сума велика, але голова обласної ради знову наголосив: неможна вимагати від спортсменів перемог, якщо ми навіть нагодувати їх не в змозі.

«Харчування для спортсмена – є найголовнішим. Я сам спортсмен, тому розумію вас, мабуть, як ніхто. Обіцяю, що ми вирішимо це питання, тому вже зараз можете закладати в проект суму 100 грн на дитину», – сказав Владислав Мангер та попросив підготувати всі відповідні розрахунки.

Також очільник обласної ради запросив від керівництва училища всю інформацію по постачальникам продуктів харчування та по ціновій політиці.

«В депутатському корпусі багато фермерів і підприємців. Ми можемо вам допомогти із продуктами харчування по доступній ціні», – відзначив Владислав Мангер.

На завершення члени комісії перерозподілили 800 тис. грн, заплановані на кошторисну документацію по реконструкції басейну в затоці Дніпра, на стипендії спортсменам.

Відзначимо, кошти на басейн не пройшли, оскільки немає повної кошторисної документації та реальних сум на саму реконструкцію.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон