Херсонський мер - публічний

Такого висновку, під час вимірювання індексу публічності міської влади в Херсоні, дійшли учасниками моніторингової команди Громадської мережі "ОПОРА"

Загальний рівень Індексу публічності органів місцевого самоврядування в місті Херсоні у 2016 році складає 56% і відповідно посідає 14 місце серед обласних центрів України. У порівнянні з минулим роком Індекс публічності майже не збільшився – зростання відбулось лише на 1%.

Фактично після певного різкого підйому у 2015 році відразу на 14% та відповідно на 11 місць, 2016 рік лише зафіксував цей "статус кво".

У 2016 році лише комплексна оцінка Херсонського міського голови потрапила у розділ задовільного рівня (67%). Оцінка та рейтинг міських депутатів (56%) та виконавчих органів (47%) перебувають на рівні низького рівня публічності.

Загалом вся необхідна інформація, що стосується міського голови Херсона, як головної посадової особи міста – доступна на веб-сайті. Фактично більшість необхідної інформації є можливість знайти, але лише якщо ви маєте певний час, знання та уяву.

Частина інформації розпорошена по декільком тематичним блокам, і пошук її часто може бути доволі складним. Так само складно потрапити і на прийом до чинного міського голови. Попри графік прийому, який міський голова веде особисто наш монітор так і не зміг записатись та потрапити на прийом.

Хоча інформації розміщено достатньо, щоб Херсонський міський голова був лідером по результатам моніторингу, але разом з тим, бракує таких основоположних даних, як опис повноважень міського голови.

Фактично, на веб-сторінці ради не представлено переліку питань, які відносяться до відання посадової особи, що ускладнює розуміння функцій, що покладені на Володимира Миколаєнка, як головну посадову особу місцевого самоврядування.

Міський голова проявляє особисту активність щодо проведення систематичних заходів для ЗМІ, регулярно відвідує резонансні події в житті територіальної громади.

Достатньо ефективною виглядає діяльність виконавчих органів ради, до функцій яких належить інформування громади про діяльність міського голови...

За матеріалами ГМ "ОПОРА"

Детальніше про минулорічні дослідження можна почитати на веб-сторінці: publicityindex.org

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон