Відтепер водії зобов’язані зупинитись на вимогу прикордонників

В Херсонському прикордонному загоні проведено спільну нараду з представниками місцевих державних адміністрацій, Службою автомобільних доріг та Національною поліцією з метою реалізації та практичного впровадження положень Постанови Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2016 року № 790, якою внесено зміни до Правил дорожнього руху.

Нагадуємо, що відтепер, в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району на вимогу прикордонників водії зобов'язані зупинятись та надати для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Правила дорожнього руху доповнено вимогами до дорожнього знака «В'ЇЗД ЗАБОРОНЕНО» та введено нові дорожні знаки «ПОЧАТОК ПРИКОРДОННОЇ СМУГИ», «КІНЕЦЬ ПРИКОРДОННОЇ СМУГИ», «ПОЧАТОК КОНТРОЛЬОВАНОГО ПРИКОРДОННОГО РАЙОНУ», «КІНЕЦЬ КОНТРОЛЬОВАНОГО ПРИКОРДОННОГО РАЙОНУ».

Такі зміни дадуть змогу прикордонникам контролювати рух транспортних засобів в прикордонній смузі та забезпечать своєчасне інформування водіїв про в'їзд в район, де діють особливі умови дорожнього руху і режимні обмеження.

В Херсонській області прикордонний режим діє в межах Генічеського, Голопристанського, Каланчацького, Скадовського, Чаплинського та Новотроїцького районах. В цих районах діють особливі правила в'їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження робіт, облік та тримання маломірних суден та інші питання, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України от 27.07.1998 р. №1147 «Про прикордонний режим». За порушення вказаних правил передбачена адміністративна відповідальність за статтею 202 КУпАП.

Помічник начальника прикордонного загону -
начальник прес-служби
Іван ШЕВЦОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон