Херсонцям нагадали про безпечний обігрів

Представники обласної служби ДСНС продовжують проводити профілактичні заходи з роз'яснення громадянам правил пожежної безпеки, яких вони повинні дотримуватись у своїх оселях у зимовий період.

Цього разу рейд відбувся в Корабельному районі м. Херсон, оскільки тут спостерігається ріст загибелі людей на пожежах.

7 грудня інспекторський склад районної служби ДСНС разом з пенсіонерами відомства, дільничим та представниками засобів масової інформації провели подворові обходи у приватному секторі.

«З початку року на території Корабельного району сталось 202 пожежі, під час яких загинуло 7 осіб. Зокрема, з початку опалювального сезону у вогні та диму пожеж втратили життя 4 людей. Більшість загиблих – це люди асоціальні, які зловживають спиртними напоями й абсолютно не стежать за умовами власного проживання», - саме такі дані озвучив Олег Бідніченко, заступник начальника Корабельного районного відділу обласної служби ДСНС.

У першу чергу рейдова бригада побувала на місці, де наприкінці листопада через пожежу, спричинену необережним поводженням з вогнем при курінні, загинуло двоє чоловіків. Тут вони поспілкувались із сусідами, які знали загиблих. На їх прикладі, вони добре розуміють до яких наслідків може призвести такий спосіб життя. Тож самі стараються дотримуватись відповідних правил пожежної безпеки.

Разом з дільничим рятувальники побували в домівках громадян, де є пічне опалення.

Перевірили наявність металевих листів біля топок, чи немає тріщин на грубах, чи не прилягають до них предмети обіходу. Якщо ці та інші недоліки виявлялись, то вказували на них. Проте не всі громадяни були готові пустити до своїх обійсть рейдову бригаду.

Таким людям рятувальники просто нагадували основні правила безпечного обігріву та вручали профілактичні листівки.

Рятувальники усім з ким спілкувались нагадували правила пожежної безпеки, серед яких найважливіше не залишати без нагляду ввімкнені нагрівальні електроприлади, не вмикати в мережу багато приладів високої потужності, не користуватися саморобними електрообігрівачами з відкритою спіраллю, а також саморобними запобіжниками. Звісно, слід привести до відповідності з нормами пічне опалення, ні в якому разі не закривати заслонку у печі, яка ще топиться, не дозволяти дітям топити грубу та не залишати їх без нагляду.

Є сподівання, що громадяни, в яких були виявлені порушення все-таки дослухаються до порад рятувальників і наведуть лад в своїх оселях аби лихо пожежі не прийшло в їх дім.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон