На стрільби на Херсонщині журналістів не допустили

Сьогодні, 1 грудня військові навчання на адмінмежі с Кримом розпочали раніше запланованого часу. Від однієї з частин Херсонської зенітно-ракетної бригади журналісти мали виїхати зранку на стрільби...

Проте, військові змінили свої плани, виїхали о третій ночі. Навчання розпочалися раніше і їх вирішили зробити закритими для преси, йдеться в повідомленні ТСН.

Імовірно після погроз Росії завдати удару по Україні у разі навчальних пусків ракет, які проводять українські військові. Україна попередила про стрільби авіаційні міжнародні організації. Утім, росіяни, які вважають повітряний простір поблизу Криму тільки своїм, напередодні обіцяли збивати ракети та атакувати пускові установки.

Навчання відбуваються у Херсонській області, у північній частині Чорного моря, на півострові Ягорлицький кут, там розташований військовий полігон. Межа східної частини цієї зони проходить в 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму. А безпосередньо зона пусків в 90 кілометрах від території Криму.

Це повністю виключає будь-яку загрозу для мешканців півострову. Порошенко запевнив, що ракетні навчання триватимуть попри погрози РФ МЗС вже направило до Росії ноту протесту та пообіцяло звернутися до міжнародної спільноти стосовно погроз Росії застосувати силу проти підрозділів української армії.

Тим часом навчання військових розпочалися. Натепер військові констатують, жодної реакції від Росії немає. Українські військові готові до будь-якого розвитку подій...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон