Під Олешками виявили ділянки з незаконно видобутим піском

Вчора, 30 листопада, в оперативному порядку голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з правоохоронцями виїжджали на територію Олешківського лісно-мисливського господарства для проведення обстеження кар'єру, в якому незаконно видобувався пісок для його подальшої реалізації.

«На даній ділянці лісно-мисливського господарства, поблизу села Раденське Олешківського району, відбувся незаконний видобуток піску в кількості 7 тис. тонн, понесені збитки за ринковою вартістю ресурсу складають близько 100 тис. грн. За наданими документами вартість вилученого піску значно знижена й ціна його економічно необґрунтована», – поінформував заступник прокурор області Юрій Ясеницький.

Він також звернув увагу, що сьогодні обласною прокуратурою проводяться ще п'ять перевірка місць і представників підприємств, які безпосередньо причетні до організації схем із видобутку й реалізації піску.

В.о. заступника голови облдержадміністрації Євген Рищук зауважив, що такі злочинні дії були проведені начебто як заходи щодо допомоги лісному господарству в будівництві доріг області.

В свою чергу, Юрій Ясеницький додав, що серед таких є працівники державних установ, лісомисливських господарств і благодійних організацій Олешківського району, через які проводилися всі кошти.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, оглянувши ділянку, резюмував: «Під виглядом проведення ремонтних робіт на дорогах області й залученні спеціальної техніки, нібито для перевезення розхідних матеріалів, насправді розкрадається національне надбання й головний природний ресурс Херсонської області.

Обласна державна адміністрація разом із прокуратурою Херсонщини пильно слідкуватимуть за ходом проведення оперативних дій і слідства щодо зазначеної справи. Сподіваємося, що не зважаючи на причетність приватних підприємств або державних установ, до злочинців будуть застосовані відповідні покарання».

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон