На Херсонщині презентували фільм-сенсацію

Вчора, 29 листопада, у Херсоні в ККЗ «Ювілейний» відбувся ексклюзивний показ нової української драми "Гніздо горлиці".

Презентувати кінострічку до Херсона приїхали режисер фільму Тарас Ткаченко та директор промотуру фільму Поліна Бушинська, які перед презентацією проведи прес-конференції та активно спілкувалися з відвідувачами прем'єри і гостями заходу.

Тарас Ткаченко, розповідаючи про процес зйомки, зазначив, що «Гніздо-горлиці» – фільм-сенсація Одеського кінофестивалю 2016 року, знятий за реальними подіями про життя українок в Італії. Кінокартина розкриває проблему міграції, коли жінки вирушають на заробітки за кордон.

Фільм є дебютом у повнометражному ігровому кіно режисера Тараса Ткаченка та створений за підтримки Держагентства України з питань кіно. Над стрічкою працювали близько трьох років, робота була тривалою через проблеми з фінансуванням.

Завершувати зйомки у Вижниці в 2015 році довелося вже без виконавця однієї з головних ролей Віталія Лінецького. Декілька сцен було відзнято з дублером. Але вдалося зберегти його роль у фільмі цілком.

Бюджет фільму загалом становить понад 15 мільйонів гривень. Кінокартину планують показати в Італії, ведуться переговори про прокат в Польщі та Угорщині.

«Херсон – це 15 місто, де відбувся допрем'єрний показ фільму. Знімати фільм було неважко, актори розуміли, що вони роблять, розуміли своїх героїв і повністю віддавалися зйомкам», — розповів Тарас Ткаченко та подякував керівництву облдержадміністрації за запрошення та можливість презентувати фільм на Херсонщині.

Відділ оперативної інформації Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон