Олена Урсуленко розповіла, на що витрачається бюджет Херсона

Озирнувшись, з початку Євромайдану, на три дуже складні роки для українського суспільства, ми запитуємо: чи відбулись зміни – у свідомості й житті кожного городянина, в цілому, громади?

В ефірі телеканалу «Скіфія» секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко поділилась своїми думками з цього приводу.

«День Гідності і Свободи – точка відліку для українського народу в усвідомленні того, що від кожного з нас залежить майбутнє, що чесність, гідність і свобода лежать в основі демократичної держави. Іноді ми можемо почути, що ніяких змін не відбувається. Це не так. Давайте озирнемось: працює система тендерних закупівель ProZorro (всі на рівних правах можуть в'язати участь у конкурсі), ми пройшли процедуру е-декларування для чиновників і депутатів. І я маю надію, що найближчим часом декларувати свої статки будуть всі українці. Це закладення фундаменту міцної економіки України. Серед позитивних змін у житті громади – процеси фінансової децентралізації", - підкреслила в телеінтерв'ю секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Цього року бюджет Херсона перевиконаний на 300 мільйонів гривень. Профіцит дав можливість спрямувати кошти на освіту, медицину, культуру і спорт. Комунальні автопідприємства отримали компенсацію за перевезення пільговиків. Міська рада забезпечила гарантовані пільги бійцям АТО та їх родинам.

«Завдяки процесу децентралізації ми бачимо вже реалізовані проекти: відкриття дитячої поліклініки №1 лікарні Тропіних в оновленому приміщенні, відкриття груп і дитячих садків у приміських селищах. Депутатський корпус підтримує спільні проекти з Фондом регіонального розвитку. Яскравий приклад – реконструкція Херсонського аеропорту. Під час свого візиту Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував владі міста й області, депутату облради Юрію Рожкову за роботу з відновлення летовища. І ще один приклад успішної співпраці з міжнародним донором – компанією НЕФКО – зведення на території Антонівської ЗОШ №21 навчального корпусу з використанням енергозберігаючих технологій. І ще можна приводити багато прикладів, але головне – зміни є. Робота депутатів міськради спрямована на розвиток громади», - впевнена Олена Урсуленко.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон