Як учні «ШГТ» українські вірші читали

День української писемності та мови учні 1- 4-х класів навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» святкували читанням українських віршів.

Цього дня в школі відбувся святковий захід – заключний етап конкурсу поетичного декламування на українській мові.

Даний конкурс в навчальному закладі проводиться вже не перший рік, адже викладачі школи знають, що навчити дитину любити рідну мову можна тільки на гарних українських зразках прози та поезії.

Перші слухачі дітлахів – це мама й тато, з якими вони вдома тренуються виразно та емоційно читати вірші.

Далі – це вже виступ в класі, перед своїми однокласниками, друзями, вчителями.

Дитина прислухається до зауважень, порад, маючи ціль – вийти у фінал.

І вже у фіналі, який і відбувся вчора, 9 листопада, в День української писемності та мови, школярі читають українські вірші в камерній обстановці, спеціально для журі, а це – логопед вищої категорії Світлана Ярош, вчитель вищої категорії, викладач української мови та літератури Надія Лободзінська та викладач дошкільного відділення Христина Кічіянц.

Слід зазначити, що малюки не тільки відпрацьовують виразне читання, а працюють ще й над своїм образом, одягають відповідні українські костюми, аби саме їхній виступ запам'ятався найбільше.

«Для маленької дитини такий конкурс – це очікування якоїсь перемоги за своє бажання вивчити вірш, вивчити гарно, не збиваючись, не допускаючи помилок. Подібні заходи дають можливість дітям з захопленням вивчати українську мову, вони дають можливість якійсь талановитій дитині, яка ще ніде, як зірочка не засяяла - себе проявити. Ми над цим працюємо та докладаємо багато зусиль», - каже соціальний педагог Ірина Рилєєва.

«Знайомство з українською мовою ми починаємо ще з дошкільного закладу, дітям вона дуже подобається. На кожному святі у їхньому виконанні звучать українські пісні та читаються вірші. Я радію такому конкурсу, дітки читають українську поезію, готуються. Мені, як логопеду, дуже приємно на таких конкурсах бачити дітей, які починали з того, що ми ставили їм звуки, а зараз вони перед школою захищають честь свого класу», - зазначає логопед вищої категорії Світлана Ярош.

«Я дуже люблю свою Батьківщину, пишаюсь українською мовою. Мені подобається її вивчати, пізнавати. Люблю співати українських пісень», - розповідає семирічна Анастасія Євдокимова.

А за старання та відповідальне ставлення до конкурсу усіх його учасників нагородили солодкими призами. Хоча, головне нагородження ще попереду. Після того, як будуть підведені підсумки та журі обере найкращих – відбудеться вручення грамот, на яке будуть запрошені батьки школярів.

Тетяна ГОЛУНОВА

Фото Олени Ахтулової

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон