Співаковський поскаржився на складнощі із заповненням електронної декларації

В ефірі передачі «Народна трибуна» (ТРК «Скіфія») народний депутат України Олександр Співаковський поскаржився на те, як складно заповнювати електронну декларацію.

Відповідаючи на запитання ведучої стосовно того, чи складно заповнювати електронну декларацію, нардеп відповів, що так. Але — не стільки через певні технічні проблеми, а, скоріше, через ментальність.

За його словами, українські чиновники, депутати, прокурори і судді лише починають звикати до того, що мають бути відкритими і прозорими для суспільства.

«Складно, дуже складно, – зізнався він. – Бо всі ми мали якесь життя до цього, і ще не звикли до нового алгоритму, до того, що ти повинен бути прозорим для людей».

Проте він вважає електронне декларування дуже потужним інструментом, який робить відкритою діяльність будь-якого державного діяча, депутата чи чиновника, і таким чином запобігає корупції.

За прогнозом О. Співаковського, через рік-два, коли кожен чиновник, кожен прокурор, суддя, народний депутат чи міністр опиниться в буквальному сенсі під лупою у суспільства, це приборкає корупцію в Україні.

«Це лише початок», – підкреслив нардеп. Запуск є-декларування, за його словами, є одним із важливих досягнень парламенту цього скликання.

Прес-служба народного депутата
Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон