Херсонку привітали з ювілеєм

У день Покрова Пресвятої Богородиці наша землячка з Корабельного району м. Херсона Багінська Устина Данилівна відзначала свій 100-літній ювілей.

Як і завжди, працівники управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні не оминули нагоди привітати Устину Данилівну з цією знаменною датою та засвідчити свою повагу людині, яка перетнула віковий рубіж.

Заступник начальника управління Фонду Ігор Бутрим, вручивши квіти та подарунки, побажав ювілярці доброго здоров'я та ще довгих-довгих років життя, щоб ще тривалий час жила на радість дітям, внукам та правнукам.

Народилася Багінська У.Д. в селі Груд Новоград-Волинського району, що на Житомирщині. Як і у більшості людей похилого віку, за плечима ювілярки було тяжке дитинство, голодні роки, війна...

З 16 років Устина розпочала свою трудову діяльність колгоспницею в місцевому колгоспі ім. Петровського.

У роки війни перебувала на тимчасово окупованій території, виховуючи двох доньок, вела домашнє господарство. Чоловік Хома Левкович з перших днів на фронті, сержант, перебував в партизанському загоні. Мав поранення, інвалід війни I групи, пішов з життя в 1989 році.

В повоєнний час і до виходу на пенсію продовжила працювати різноробочою в колгоспі. Має 31 рік загального трудового стажу.

Багінська Устина Данилівна виховала разом з чоловіком 5 доньок, має 8 внуків та 6 правнуків. Нагороджена "Медаллю материнства" II ступеня, має статус учасника Великої Вітчизняної війни.

Після смерті чоловіка, в 1990 році переїжджає на постійне місце проживання в м. Херсон до доньки Надії Хомівни, яка нині опікується нею.

Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон