Міграційні процеси на Херсонщині

Щодня і завжди на нашій планеті відбуваються міграційні процеси, які поділяються на зовнішню та внутрішню міграцію. Переміщення населення в межах однієї країни є внутрішньою міграцією.

Зовнішня міграція поділяється на еміграцію — виїзд людини з країни проживання для довгострокового чи постійного проживання в іншу країну та імміграцію — в'їзд громадян інших держав у країну.

Питанням оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне місце проживання (далі – ПМП ), а також наданням дозволу на імміграцію в Україну займається міграційна служба Херсонщини. Дотримання громадянами України законності при виїзді на ПМП та легальне проживання в нашій державі іноземців та осіб без громадянства знаходиться на постійному контролі відомства.

Упродовж 8 місяців поточного року міграційною службою області прийнято 151 матеріал щодо оформлення дозволу для виїзду за кордон на ПМП . Громадяни, які виїжджають і надалі залишаються українцями, значна їх кількість згодом повертається на Батьківщину.

Здебільшого українці емігрують до Ізраїлю, Литви, Федеративної Республіки Німеччини, США, Росії та ін.

В свою чергу досить багато іноземних громадян приїжджають на Україну та оформлюють дозвіл на імміграцію, а згодом - посвідку на постійне проживання .

З початку поточного року до Управління міграційної служби надійшло 248 заяв щодо надання дозволу на імміграцію в Україну , іноземцям на Херсонщині оформлено понад 180 посвідок на постійне проживання.

Для отримання адміністративних послуг стосовно оформлення документів для виїзду громадян України за кордон на постійне місце проживання, а також отримання дозволу на імміграцію особа повинна звернутися до територіального підрозділу ДМС з відповідною заявою та необхідними документами.

Детальніше про умови отримання послуг та перелік документів можна дізнатися на сайті Державної міграційної служби України, за номером телефону відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Управління ДМС в Херсонській області: (0552) 35-40-44, відділу у справах іноземців та осіб без громадянства: (0552) 35-40-47 або особисто завітавши до територіального підрозділу міграційної служби за місцем проживання.

Іоанна Євич
Головний спеціаліст по зв'язкам з громадськістю та ЗМІ
УДМС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон