Лист Президенту з Херсонщини

Відкритий лист Президенту України Петрові Порошенку: Захистіть селян від мародерів!

Шановний Петре Олексійовичу!

Звертаємося до Вас як до найвищої посадової особи держави, гаранта Конституції України із настійним проханням захистити нас від рейдерів, а по-нашому - злісних мародерів, котрі орудують на території Херсонщини.

Глибоко переконані, що своїм вольовим рішенням Ви допоможете місцевій поліції і прокуратурі навести законний порядок у прикордонній області. Поки що запевнення правоохоронних органів у тому, що злочинці будуть знайдені й покарані, не дають сподіваних результатів.

Не почутими, на нашу думку, залишаються неодноразові заклики до поліції і прокуратури голови ОДА А. А. Гордєєва розгорнути не статистичну, а реальну боротьбу із організованою злочинністю на селі.

Стало очевидним: без допомоги Києва це лихо не здолати. Збившись у злочинні зграї, зухвалі озброєні молодики кілька років поспіль буквально тероризують населення області - передовсім керівників більш-менш економічно стабільних сільськогосподарських підприємств краю.

Сплеск мародерської активності припадає, як правило, на посівну і період збирання врожаю. На підтвердження - лише кілька прикладів.

Наприкінці квітня цього року кривава драма, яка набула всеукраїнського розголосу, розігралася біля села Сергіївка Новотроїцького району. Заїжджі рейдери серед білого дня напали на беззахисних людей. Семеро селян дістали вогнепальні поранення, п'ятьох жорстоко побито, понівечено шість автомобілів.

Ввечері 4 серпня у селі Музиківка Білозерського району зловмисники із застосуванням травматичної зброї напали на місцевого фермера та учасника АТО (останній приїхав по гуманітарну допомогу для захисників Донбасу). Чоловіків побили так, що ті у важкому стані опинились у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні.

Останній розбій стався 26 серпня біля села Надеждівка Білозерського району. Цього разу «відзначилися» бандити на прізвиська Хитрий та Циган (прізвища їхні секрету, мабуть, і для місцевої поліції не становлять), які із десятком озброєних подільників вчинили напад на заступника голови правління СТОВ «Мрія» О. Л. Новака.

Відчуваючи безкарну вседозволеність, молодики жорстоко побили молодого керівника, розтрощили його службовий автомобіль, понівечили два трактори, а на додачу ще й викрали барсетку із технічними паспортами на техніку. Дійшло до того, що тепер за повернення вкрадених документів Хитрий, Циган і компанія вимагають від постраждалого викуп!

Ці та інші злочини вже набули на Херсонщині системного характеру і становлять серйозну небезпеку. І не лише для окремо взятого регіону, а й для всієї країни. Чи не за активного сприяння таких «хитрих» і «циган» та іже з ними спалахнув і досі горить Донбас?

Відомо, що безкарність породжує нові злочини. Чи не на це розраховують вороги суверенної України, які за допомоги злочинних елементів загострюють соціальну напруженість, дестабілізують економічну ситуацію на місцях, провокують у людей недовіру до чинної влади? Це не може не викликати нашої стурбованості за долю не лише окремо взятих району чи області, а й країни в цілому.

Шановний Петре Олексійовичу! Розуміємо, що у цей важкий для України час Вам, може, й не до нас, але без Вашого втручання криміногенна ситуація на території прикордонного краю навряд чи поліпшиться.

Із повагою до Вас і Вашої подвижницької праці на благо України і її народу:

Д. К. МОТОРНИЙ, голова правління ПОК «Зоря» Білозерського району,
двічі Герой Соціалістичної Праці, Герой України;

В. П. СІЛЕЦЬКИЙ, керівник СТОВ «Енограй» Білозерського району,
Герой України;

В. Г. НАГРЕБЕЦЬКИЙ, голова ТДВ «Таврійська іскра» Цюрупинського району,
заслужений працівник сільського господарства України;

В. В. БАЗАЛІЙ, ректор Херсонського аграрного державного університету,
професор;

Л. М. НОВАК, голова правління СТОВ «Мрія» Білозерського району,
заслужений працівник сільського господарства України;

В. Г. НАЙДЬОНОВ, директор ДП ДГ «Асканійське» Каховського району,
кандидат сільськогосподарських наук;

І. І. ДОЦЕНКО, «Агрофірма «Мир» Новотроїцького району,
заслужений працівник сільського господарства України;

В. С. ДНІСТРЯНСЬКИЙ, голова СФГ «Дністр» Білозерського району;

О. Д. СУПРУН, голова СК імені Леніна Новотроїцького району,
заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради,;

В. Ф. ГАНЖА, директор агрофірми «Сиваш» Новотроїцького району;

О. П. МАКСИМОВ, голова фермерського господарства «Восток» Білозерського району.

"Сільські вісті" № 80(19412) від 06.09.2016р.

Фото iPress.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон