Ювілей видатної землячки

Сьогодні, 5 вересня, виповнюється 80 років письменниці Валентині Михайлівні Нижеголенко, ім'я якої безпосередньо пов'язане з Новою Каховкою та знане в усій Україні.

Валентина Михайлівна народилася у Дніпрянах. З 1986 року і донині мешкає в Херсоні. Довгий час працювала в Обласній бібліотеці для дітей.

Писати Валентина Михайлівна почала ще зі шкільних років. У доробку поетеси ліричні, прозові твори, веселі оповіданнячка для дітлахів і дотепні вірші, зрозумілі для усіх поколінь. Друкувалась мисткиня в періодичних виданнях столичної преси: "Малятко", "Барвінок", "Літературна Україна", "Зірка", і в місцевих – "Ірина", "Джерела", "Учитель" та інших.

17 жовтня 2002 року Валентина Михайлівна поповнила лави Національної Спілки письменників України, а в 2010-му стала Лауреатом літературної премії імені Миколи Куліша.

Нині Валентина Нижеголенко на заслуженому відпочинку і займається літературною творчістю. Одна з останніх книг письменниці – «Моя Шампанія». Це видання розкриває перед читачем історичну панораму народження та розбудови Дніпрян.

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон