Інвестиційний потенціал Херсонщини: нафтопереробний завод

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв з заступниками і фахівцями продовжують інспектувати промислові підприємства Херсонщини. Цього разу відвідали Херсонський нафтопереробний завод.

Керівники обласної влади оглянули законсервоване виробництво та презентацію проекту реконструкції заводу, яка дозволить запустити переробку 4,5 млн. т нафти на рік. Проект є в переліку інвестиційних проектів Мінекономрозвитку.

Андрій Гордєєв запевнив, що Херсонська обласна державна адміністрація, зробимо все, щоб інвестор сюди зайшов на ХНПЗ уже найближчим часом і почав реконструкцію заводу. На час реконструкції очікується залучення близько 6,5 тисяч працівників. А по завершенню реконструкції тут працюватиме 1300 працівників.

«Реконструкція ХНПЗ - це масштабний інвестиційний проект, який ми спільно з керівництвом заводу та Урядом України, зможемо реалізувати на території Херсонської області. Херсонщина тільки виграє, якщо матиме сучасний нафтопереробний завод, який створить робочі місця, сплачуватиме податки та інші платежі у бюджет.

Це і є конкретні кроки до інвестиційного розвитку Херсонської області. Ми розуміємо, що реалізувати такий проект зможе лише іноземний інвестор. А тому наше завдання, крім допомоги в реалізації проекту, полягає також у тому, щоб створити на Херсонщині відповідний інвестиційний клімат.

Як обласна державна адміністрація ми зробимо все, щоб цей інвестиційний клімат був максимально сприятливим і комфортним для світового бізнесу!», - запевнив керівник Херсонщини Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон