В «Школі гуманітарної праці» відзначили День вишиванки

Міжнародне свято, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, Всесвітній день вишиванки, сьогодні, 19 травня, відзначали в Херсоні.

Святкують українці День вишиванки раз на рік в третій четвер травня. Цього дня вони одягають вишиванки та носять їх весь день. Не виключенням стали і херсонці. Наприклад, навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» весь день майорів яскравими кольорами та оригінальними орнаментами. У вишиванках були всі: вихованці школи, педагоги, батьки.

Про те, що українські традиції треба шанувати, учні «ШГТ» знають добре. Ще з молодших класів їм прищеплюють любов до рідної Батьківщини: «Сьогодні в нашій школі святкують День вишиванки. Це свято відзначає весь український народ. Я вважаю, що вишиванка – це оригінальність нашого народу. Одягаючи її ми показуємо, як ми любимо свою країну», - говорить учениця 7-А класу Єлизавета Бушуєва.

Завітав до школи і мер міста Херсона Володимир Миколаєнко, який також одягнув вишиванку: «Треба зберігати українські традиції. Пригадую, що свого часу бабуся передавала мені сорочки, а сестрі - дівчачі вишиванки, підкреслюючи, що їх треба зберігати із покоління в покоління. Дуже приємно, що на честь свята, діти одягли вишиванки. Якщо ми будемо пам'ятати свої традиції – то у нас буде гарне майбутнє», - зазначив міський голова Володимир Миколаєнко.

Також мер міста відвідав збори батьківського комітету, які цього дня відбулися в навчальному закладі та вручив Почесні грамоти учням, їхнім батькам і педагогам школи.

А для того, щоб зробити цей святковий день більш особливим, учні школи подарували своїм батькам виставу «Ромео та Джульєтта».

«Я дуже хочу, щоб наші діти були знайомі з творчістю самих значних постатей, які є в сфері культури: лірикою Симоненка, Лесі Українки. Їхні твори учні мають знати з дитинства. В той же час мають знати і Шекспіра. Частина постановки йде англійською мовою, адже цей рік в Україні оголошено роком англійської мови. Це робиться для того, щоб наші діти комфортно входили до європейського простору», - каже директор навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Тетяна БОЙКО
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон