Херсонські депутати думають про майбутнє

На наступній сесії Херсонської міської ради мала б отримати початок вирішення проблема мешканців частини Херсона щодо влаштування своїх чад до дитячого садка.

Депутат Юрій Кирилов ініціював внесення до порядку денного проекту рішення про виділення з бюджету 300 тисяч гривень на створення проектної документації для будівництва трьох дитсадівських груп на базі школи №5.

"Питання з дитячим садочком в мікрорайоні Житлоселище, Сухарка, Забалка просто кричуще. В моїй передвиборчій програмі одним із головних пунктів було саме питання побудови дитячого садочку на Житлоселищі.

І як депутат, обраний від цього мікрорайону, я вже декілька місяців намагаюся зрушити це питання з мертвої точки. Численні листи та звернення до міського голови, керівників профільних управлінь - і, нарешті, спільними зусиллями знайдено рішення щодо побудови на існуючому майданчику школи №5 будівлі садочку на три групи.

Відповідний проект рішення потравив у порядок денний запланованої на 28 квітня сесії. Здавалося б, що ж може завадити цій добрій справі. Та мої колеги по рідній "бюджетній" комісії блокують це питання. Але я все ж таки маю надію, що в сесійній залі рішення буде підтримано», - каже Юрій Кирилов.

Йдеться про те, що на своєму засіданні бюджетна комісія рекомендувала виключити питання з порядку денного, аби, за словами її голови Андрія Дмитрієва, детальніше вивчити проблему і спробувати знайти шлях її комплексного вирішення.

"Дійсно у цьому районі міста є проблема з дитячими садками. І ми не заперечуємо, що її треба вирішувати. Кошторисна вартість запропонованого проекту 8 мільйонів, і їх можна було би віднайти, бо маємо перевиконання бюджету.

Але справа не в грошах, а в тому, що вирішувати проблему треба не «точково» для 45 дітей, а комплексно для куди більшої кількості. Зараз ми над цим і думаємо, вивчаємо, прораховуємо. Якщо не знайдемо більш оптимального варіанту, повернемося до цього проекту, - прокоментував рішення комісії Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон