Погіршилася якість питної води на Херсонщині

Відчутне погіршення якості питної води на Херсонщині фіксує санепідслужба. З 12691 відібраних проб за мікробіологічними показниками нормам не відповідали 723, за санітарно-хімічними – ще 198.

У субстанції, що її жителі тутешніх міст і сіл п'ють і використовують для приготування їжі, надмірний вміст хлоридів, заліза, трапляються навіть сліди різноманітних хімікатів. Причина – не стільки у забрудненні природних джерел води, скільки у проблемах комунальних підприємств, які забезпечують роботу водогону та каналізаційних систем.

Через латані-перелатані труби підземних комунікацій до мережі проникають збудники хвороб, внаслідок відключень електроенергії вода у магістралях застоюється, перетворюючись на «болото», і загрожуючи здоров'ю споживачів.

Єдине втішає: у курортних Голопристанському та Скадовському районах області якість питної води все ж вища від середньої норми, стверджують в Головному управлінні держсанепідслужби Херсонщини. Відтак, мільйони українців, котрі з травня по вересень відпочивають із дітьми на тутешньому узбережжі Чорного моря, за безпечність води «з-під крану» можуть не боятися.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон