У субстанції, що її жителі тутешніх міст і сіл п'ють і використовують для приготування їжі, надмірний вміст хлоридів, заліза, трапляються навіть сліди різноманітних хімікатів. Причина – не стільки у забрудненні природних джерел води, скільки у проблемах комунальних підприємств, які забезпечують роботу водогону та каналізаційних систем.
Через латані-перелатані труби підземних комунікацій до мережі проникають збудники хвороб, внаслідок відключень електроенергії вода у магістралях застоюється, перетворюючись на «болото», і загрожуючи здоров'ю споживачів.
Єдине втішає: у курортних Голопристанському та Скадовському районах області якість питної води все ж вища від середньої норми, стверджують в Головному управлінні держсанепідслужби Херсонщини. Відтак, мільйони українців, котрі з травня по вересень відпочивають із дітьми на тутешньому узбережжі Чорного моря, за безпечність води «з-під крану» можуть не боятися.