Фальшивомонетники й торговці зброєю розгулюють Херсонщиною

Розповсюджувачі зброї та фальшивих грошей активізувалися на Херсонщині. У обласному центрі під час спроби перепродати три бойові гранати РГД-5 та Ф-1 оперативники СБУ затримали 30-річного городянина.

За попередніми даними, боєприпаси походять з зони АТО, і зараз слідство встановлює канали їх перевезення.

А у приміському селищі Білозерка невідомий чоловік на АЗС намагався розрахуватися підробними банкнотами номіналом у сто гривень досить високої якості – лише папір був не таким хрустким, як у справжніх. Розповсюджувач виявився мешканцем Високопільского району.

Під час обшуку у його будинку поліція вилучила цілу майстерню професійного фальшивомонетника – кліше стогривневої купюри, магнітну стрічку, фарби і навіть сушилку для готових виробів, перероблену з старого пристрою для домашньої фотолабораторії часів СРСР.

Окрім підпільної типографії, злочинець мав напохваті бойовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими патронами у кустарних умовах. Та пустити його в хід, на щастя, не встиг – у і торговця зброєю, затримання відбулося миттєво, і в них не було жодного шансу для опору.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон