Потяг на "велику землю"

Чутки про можливе скорочення приміського потяга Вадим — Миколаїв-вантажний нині жваво обговорюють у Червоному Чабані Каланчацького району — селі, розташованому на самісінькому кордоні з окупованим Кримом.

Підживлюють ці чутки скорочення працівників, яке триває на місцевій залізничній станції.

— Раніше ця залізнична гілка обслуговувала розташований під Армянськом завод «Кримський Титан». Тепер, після окупації Криму і зупинення постачання сировини і готової продукції на півострів, потяги по ній ходити припинили. А на самій залізничній станції триває масове скорочення працівників, — констатує голова Червоночабанської сільради Андрій Сучок.

— Раніше у нас було дуже зручне транспортне сполучення і з Кримом, і з Херсонщиною, — додає секретар сільради Лілія Сімейко. — Щодня ходив автобус Армянськ — Хорли, було достатньо пасажирських потягів між Кримом і материковою Україною. Нині залишилися тільки один пасажирський потяг і автобус до Каланчака, який ходить двічі на тиждень. Якщо потяг відмінять, село буде фактично відрізаним від світу.

Втім, за словами голови Каланчацької райдержадміністрації Ганни Загорулько, мова про відміну приміського потяга Вадим — Миколаїв-вантажний поки не йде: «За­звичай «Укрзалізниця» надсилає нам інформацію щодо будь-яких змін у курсуванні пасажирських потягів. Але ніяких попереджень від них до нас не надходило».

Олег БАТУРІН

"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон