На Херсонщині провели захід для неповнолітніх правопорушників

Неповнолітні правопорушники Херсонської області дізнались як правильно обрати майбутню професію під час презентації проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє».


Цими днями в малому залі Цюрупинського центру творчості та дозвілля стартував третій етап проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє». В його рамках, на виконання спільної угоди про співпрацю з Цюрупинським районним центром зайнятості, на презентацію були запрошені діти, які перебувають на обліку Цюрупинського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Херсонській області.

Для сучасного етапу розвитку ринку праці країни характерна втрата ідеології суспільної значимості праці та зміна ціннісних орієнтацій населення, особливо серед молоді. Корінь проблеми у необдуманому виборі молодою людиною майбутньої професії полягає у професійній дезорієнтації школярів. Тому, об'єднавшись, Херсонський обласний центр зайнятості, управління культури і туризму Херсонської ОДА, управління освіти і науки Херсонської ОДА, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Херсонської ОДА, створили Концепцію обласного інноваційного проекту із профорієнтації шкільної молоді «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» на 2012-2015 роки.

Учасники цюрупинської команди «ПрофіОлешки» презентували індивідуальні проекти щодо вивчення вибраних ними професій. Цілий минулий навчальний рік учасники команди досконало вивчали такі професії, як: швачка, фермер, лісничий, слюсар з ремонту автомобілів та програміст. Підліткам, засудженим до покарань без позбавлення волі, демонструвалося, як складати художній нарис про обрану професію, готувати буклети, фото-презентацію у вигляді слайдів, брати інтерв'ю, працювати над професіограмами та інше. Кожному були вручені тематичні брошури.

Захід пройшов жваво, невимушено і цікаво. Діти виявили неабиякий інтерес до запропонованих їм спеціальностей, отримали відповіді на запитання, що їх хвилювали. Адже більшість із них бажає пов'язати своє майбутнє з роботою, яка приносила б їм достатній заробіток, що буде забезпечувати гідне життя. І це є цілком природним бажанням для кожної людини, яка турбується про свій завтрашній день.

Олена Чернишова
в.о. начальника Цюрупинського міжрайонного відділу
кримінально-виконавчої інспекції
управління ДПтС України в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон