У Херсоні знову подорожчав хліб

Найбільший у регіоні виробник випічки – Херсонський хлібокомбінат - підняв ціну своєї продукції на три відсотки, і відтепер споживачам доведеться платити за хлібину чи батон в середньому на 9-10 копійок дорожче.

Воно ніби й небагато, але з початку року той же батон зріс у ціні на гривну, а це вже суттєво. Заступник голови правління підприємства Надія Дурова пояснила, що подорожчання викликане ростом закупівельної вартості муки на внутрішньому ринку, ціни газу та зменшенням обсягів постачання дешевої муки вищого та першого сортів від Аграрного фонду України.

Зараз її згодні продавати лише в обмежених кількостях, і виключно для випуску соціальних сортів хліба із найпростішою рецептурою. «З минулого літа собівартість випічки зросла на третину, але ми не хочемо шокувати споживачів, тому збільшуємо відпускні ціни поетапно. Цей процес триватиме і надалі», - пояснила Надія Дурова.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон