Херсонських аграріїв попередили щодо недозволених агрохімікатів

держпродспоживслужба, агрохімікати, аграрії
Головне Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області звернулося до всіх суб’єктів господарювання з вимогою застосовувати лише ті пестициди і агрохімікати, які дозволені до використання в Україні у відповідності до Переліку та Державного реєстру.

При застосуванні аграріїв проять неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про пестициди та агрохімікати» та Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», а саме - регламентів їх застосування і норм витрат препаратів, які забезпечують необхідну ефективність та безпечність застосування.

Підставою до звернення стала неодноразова масова загибель рідкісних червонокнижних птахів у заповідникку Асканія-Нова в Чаплинському районі Херсонської області. За попередніми висновками, причиною загибелі стало використання фермерами для знищення гризунів на полях токсичної речовини бродіфакум. Птахи харчувался отруєним зерном або мишами (хижаки) на оброблених полях, внаслідок чого масово гинули.

Крім птахів гинули також зайці та інши дрібні наземні тварини. При цьому факти загибелі тварин фермери всліляко намагалися приховати - проводили боронування полів разом з тушками птахів та зайців.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон