В Херсоні замінували автостанцію

Тим громадянам, які живуть у передмістях Херсона сьогоднішня вечірня дорога додому виявилася як ніколи складною.

Не тільки тому, що всі підходи до автостанції вкриті суцільною льодовою кригою. Ось вже понад півтори години з'ясувати де саме зупинився їх автобус, коли він відправиться, і чи відправиться взагалі у пасажирів немає ніякої можливості. І винні у тому не перевізники. Весь цей хаос спричинив дзвінок невідомого, який повідомив про те, що приміську автостанцію заміновано.

Чи насправді це так? Просто зараз з'ясовують біля трьох десятків працівників відповідних служб: міліції, вибухотехніки, кінологи, МНСники.

Автостанцію очепили на 3 квартали навколо, тим самим перекривши нормальний прохід та проїзд. Зрозуміло, що сама станція закрита для персоналу, а жоден автобус не припаркований на платформах.

«Мінувальник» не тільки відірвав від основної роботи десятки фахівців, але й змусив нервувати пасажирів, які у суцільній темряві (вулиці навколо автостанції ледь освітлені) не можуть знайти ані автобус, ані того, хто знає де він може бути, навіть теоретично.

Ситуація, що склалася висвітлила одразу щонайменше три проблеми (окрім того, що «мінування» це погано).

По-перше, люди не отримують будь-якої інформації, ані оголошень, ані роз'яснень. Що вказує на те, що автостанція та її персонал неготові до такої надзвичайної ситуації. Хто пояснить старенькій бабусі, яка ледь тримається на ногах, що її автобус на Станіслав, який вона розшукувала, може десь і стоїть. Та, де? Може він і поїде. Та, коли? А якщо вона його не знайде? Їй не 15 років – гасати навколо Центрального ринку у пошуках транспортного засобу, як порадив їй один із міліціонерів у зціпленні: «Пошукайте». Хотів би я подивитися на цього «молодця» у її віці, коли йому запропонують «нарізати» коло навколо Центрального ринку по неосвітлених вулицях вкритих шаром льоду.

По-друге, освітлення. Цікаво, міський голова Херсона хоч колись, після того, як сідає сонце ходить по вулицях міста «господарем» якого він є? Ну, добре немає грошей освітлювати все місто. То невже неможна нормально, по-людські освітити вулиці навколо цієї самої автостанції? Там же суцільна темрява! Володимир Васильович, прогуляйтеся, і пана Пастуха із собою візьміть, і начальника управління автодоріг.

По-третє, лід. Улюблена стаття чиновників всіх часів і всіх народів: списання піско-сольової суміші на посипання шляхів. Мені, як і сотням інших пішоходів, довелося обходити навколо замінованої автостанції. Мені пощастило – я жодного разу не впав. А от людині літнього віку, яка «повзла», як і всі ми, попереду мене пощастило не так – послизнулася на суцільному льоді. Навіть не льоді, а льодових торосах. Слава Богові, обійшлося без переламів рук-ніг. А от стільки нецензурних слів, скільки довелося почути від тих, хто йшов чи точніше повз поруч зі мною на адресу міського голови і всіх його підлеглих чути не довелося давно.

Шлях, яким пропонували сьогодні сотні херсонців пройтися панові Миколаєнко, добре відомий панові Путіну. Сьогодні Миколаєнко відібрав у нього пальму першості. ПНХ – це найкоротший шлях, яким слід пройтись панові Миколаєнко для того, аби зрозуміти, що до людей треба ставиться по-людськи не тільки під час виборів.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон