На Херсонщині фальшиві комерсанти обікрали бюджет

Восени поточного року, з метою отримання незаконного прибутку невстановлені особи перереєстрували у Херсоні фірму, використавши підробний паспорт громадянина Г.

Свою фіктивну діяльність вони розпочали з проведення експортних операцій сільськогосподарської продукції, що завдало збитки бюджету на суму 700 тис. гривень. Всі ці факти офіційно задокументовано оперативниками відомства. Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області розпочато кримінальне провадження за фіктивне підприємництво (ч.2 ст.205 Кримінального кодексу України «Фіктивне підприємництво»: «Фіктивне підприємництво, тобто створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона, якщо вони вчинені повторно або заподіяли велику матеріальну шкоду державі, банкові, кредитним установам, іншим юридичним особам або громадянам, - караються штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»).

Але на цьому горе-бізнесмени не зупинилися, пізніше, за такою ж схемою, перереєстрували інше підприємство. На цей раз вони здійснювали махінації з податковим кредитом з ПДВ, а саме сприяли його незаконному формуванню реальним суб'єктам господарювання та ухиленню від сплати податків, шляхом проведення безтоварних операцій. Проведена афера не додала державному бюджету податків на суму близько 2 млн.гривень.

«Абсолютно некомфортно буде доводитися тим платникам, хто хитрує та вдається до сумнівних фінансових операцій, а також полюбляє працювати з використанням фіктивних підприємств», - доповнив в.о. заступника начальника - начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергій Стаднік.

Наразі триває слідство.

Прес-служба ГУ ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон