На Херсонщині до відповідальності притягнуто 8 браконьєрів

сітка, риба, патруль, браконьєри

12 травня 2020 року Херсонський рибоохоронний патруль виявив 8 порушень природоохоронного законодавства. За фактами грубого порушення правил рибальства складено 6 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, один - за ч. 3 ст. 85 КУпАП та один - за ч. 1 ст. 88-1КУпАП.

Наприклад, на р. Дніпро, біля с. Львове Бериславського району Херсонської області затримано громадянина, який незаконно ловив рибу забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою. У такий спосіб бракон’єр впіймав 7 екз. оселедця. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 1 190 грн.

Цього ж дня, під час рейду Херсонський рибоохоронний патруль спільно з працівниками Нововоронцовського ВП ГУНП в Херсонській області на березі Гаврилівської затоки Каховського водосховища Нововоронцовського району Херсонської області викрито порушника, який здійснив вилов водних біоресурсів за допомогою сітки-доріжки. При перевірці виявили та вилучили 13 екз. карася сріблястого загальною вагою 4 кг. Сума нанесених збитків склала 221 грн.

Також на березі р. Козак біля с. Ольгівка Херсонської області затримано громадянина, який проводив вилов водних біоресурсів в забрід, використовуючи мисинову сітку. У такий спосіб він впіймав 10 екз. карася сріблястого, по одному екз. коропа та ляща загальною вагою 7 кг. Сума збитків склала 646 грн.

На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Херсонський рибоохоронний патруль

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон