Юні херсонці підкорили конкурс-фестиваль «Акорди Хортиці»

24-29 березня у Запоріжжі відбувся ХІХ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці».

Мета конкурсу полягає у збагаченні культурних здобутків народу України, розвитку культурних зав'язків, духовному збагаченні та творчому рості молодих талантів з різних країн світу.

Конкурс відбувається завдяки Департаменту культури, туризму,національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації; Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради; КЗ «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради та Запорізькому обласному благодійному фонду «АКОРД».

За 19 років існування фестивалю його учасниками стали понад 7 тисяч юних виконавців з Австрії, Білорусі, Великобританії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Литви, Сербії, США, Чехії, Японії та з усіх куточків України.

Обдаровані учасники змагаються у таких номінаціях: А – соліст з оркестром; Б – соліст-інструменталіст, соліст-вокаліст; В – ансамбль; Г – «Концертмейстер»; Д – «Сольфеджіо і теорія музики».

Виступи учасників у номінаціях відбуваються у 5-ти вікових категоріях: група дебют – до 8 років 6 місяців включно; 1 категорія – від 8 років 7 місяців до 10 років включно; 2 категорія – від 11 до 13 років включно; 3 категорія – від 14 до 16 років включно; 4 категорія – від 17 до 20 років включно.

Цього року творчі номери музикантів оцінювало компетентне журі, у складі якого були присутні: народна артистка України Богдана Півненко, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Синчук (Сербія), заслужений артист України Юрій Кот, заслужений артист України, соліст академічного симфонічного оркестру Запорізької філармонії Віталій Солом'янчук, лауреат міжнародних конкурсів Віктор Кузнєцов (Польща).

Нашу Херсонщину гідно представили учні ДМШ №1: Костенко Iгор та Засухiн Ростислав, які посіли 3-тє місце.

Торнтон Тим став лауреатом 1-ої премії в музично-теоретичному конкурсі, a Торнтон Анна – дипломантом музично-теоретичного конкурсу.

Вітаємо наших юних музикантів з перемогою!

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон