Іван Глухов: Хочу бачити Херсон дійсно європейським містом

Глухов, кандидат, вибори
Серед претендентів на посаду очільника Херсона є чимало добре відомих, досвідчених політиків.

Але є і «новачки» у великій політиці, серед яких вигідно виділяється молодий і перспективний кандидат, декан факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету Іван ГЛУХОВ:

- Іване Геннадійовичу, Ваше життя тісно пов’язане зі спортом і вже багато років Ви працюєте в галузі освіти. Чому Ви обрали саме такий шлях та чим Вас привабила ця професія?

Так, я дійсно займався різними видами спорту з дитинства. Вдячний своїм батькам за те, що вони мене долучили до активного та спортивного способу життя. Це допомагає мені досягати високих результатів.

У своїй професійній діяльності я ніколи не думав, що буду педагогом, адже мав велике бажання отримати юридичну освіту та займатися юридичною практикою. Можна навіть сказати, що мрія здійснилася, адже я отримав вищу юридичну освіту, закінчивши Одеську національну юридичну академію - інститут підготовки професійних суддів. Але життя все ж таки розставило все по-іншому і хобі тренерської діяльності перейшло в професію, пов’язану зі спортом, фізичним вихованням та освітою.

Подолавши шлях від студента, асистента, викладача, старшого викладача, доцента до декана факультету, я отримав неабиякий досвід. На керівній посаді, як і в кожного декана, у мене багато адміністративної роботи. І тут у нагоді стала моя попередня освіта. Хочу зазначити, що на посаду декана обирають, а не призначають, тому я вдячний колегам за вияв довіри!

- Чому Ви вирішили подати свою кандидатуру на посаду Херсонського міського голови, навіщо Вам це?

З 2010 року я депутат Суворовської районної у м.Херсоні ради. Маю відповідне розуміння роботи органів місцевого самоврядування та досвід роботи депутатом вже у двох каденціях. Але хочу зазначити, що повноваження районних у місті рад зовсім не відповідають суті їх існування.

Інколи люди не розуміють різницю між районним у місті та міським депутатом та звертаються з питаннями, які просто не в компетенції відповідної ради. Якщо поглянути на питання порядку денного цих рад – більшість з них суто технічного характеру. Але в якості досвіду для розуміння процесів – непогана школа для депутата-початківця.

Звісно за свою політичну кар’єру мені вдалося пролобіювати певну кількість проєктів, але нинішній рівень можливостей районної ради недостатній для того, щоб впливати на процеси, які пов’язані з благоустроєм, транспортом, освітою, медициною, інвестиційною привабливістю нашого міста. І тому, для ефективного розвитку Херсона я вирішив балотуватись на посаду міського голови від партії «Європейська Солідарність».

- Чому саме «Європейська Солідарність»?

В 2016 році я очолив молодіжне крило партії «БПП» в Херсонській області. За цей час у партії я виріс як політик та здобув чимало навичок. Робота в молодіжці надала мені багато досвіду, нових знайомств, можливість реалізації багатьох проєктів.

«Європейська Солідарність» сповідує проукраїнські цінності та має проєвропейський вектор. І я вірю, що разом з командою ми зможемо збудувати справжнє європейське місто!

- Чи не заважає політична кар’єра роботі в університеті?

В нашій державі освіта знаходиться поза політикою. Тому робота – це робота, а політика – це політика! Але посада декана потребує не тільки певного освітньо-наукового рівня, а й якісних навичок менеджера та управлінця, які мені вдалося вдосконалити за рахунок певного політичного досвіду. Як політична так і кар’єра освітянина йдуть пліч-о-пліч у моєму житті! Досвід роботи у різних сферах безумовно тільки допомагає мені досягати нових вершин.

- Якщо Ви переможете у міських виборах та Вас оберуть мером міста Херсона чи депутатом міської ради, на що ви звернете увагу?

Перше, на чому тримається будь-яке місто - це освіта, медицина та благоустрій. Створення відповідних умов, бізнес-клімату для залучення інвестицій та збільшення робочих місць.

Працюватиму над тим, щоб молодь залишалася у нашому місті, знаходила себе, мала роботу та гідну заробітну плату.

Хочу бачити, що наше місто квітне та розвивається, робитиму все, щоб Херсон був дійсно європейським містом, не за географією розташування, а за змістом - рівнем життя людей!

Сергій СЕРГІЄНКО
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон