Павло Потоцький: Поки інші лише обіцяють - ми вже робимо!

Потоцький, вибори, ОТГ
Про свої наміри боротися на виборах за посаду голови Олешківської об’єднаної територіальної громади нещодавно заявив діючий голова районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ:

- Павле Борисовичу, Ви вирішили балотуватись на посаду голови Олешківської ОТГ, з чим пов’язане таке рішення?

Вже три роки поспіль я працюю головою Олешківської районної ради, тому мені, як нікому, добре знайомі проблеми, що існують в Олешківському районі. Зі своїми колегами–однодумцями, депутатами зробили чимало для мешканців нашого краю – відремонтовані школи, лікарні, амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти, збережені не тільки мережі закладів освіти, охорони здоров’я та культури, а ще створені нові. Розпочато чимало проектів, які треба завершити.

Тому відчуваю відповідальність перед людьми за ті сподівання, які були пов’язані з районною радою. Саме це певною мірою підштовхнуло мене до цього рішення. Коли є люди, які вірять і покладають надію на тебе, то це дуже надихає. А коли погодився, то звісно, підвести їх просто не маю права. Адже саме сьогодні в житті нашої громади настає переломний момент. Ми об’єднуємося задля побудови кращого життя, задля розвитку і процвітання нашого краю, заради добробуту людей. Мені насправді хочеться, щоб новостворена об’єднана територіальна громада була успішною.

- Назвіть кілька проектів, які вже реалізовані та які ще треба завершити.

Для мене і всього депутатського корпусу районної ради усі проекти, усі пункти намічених планів, що реалізували, - головні, однаково значимі. Кожна невирішена проблема, кожне завдання потребувало значної уваги, уміння розмірковувати, переконувати, домовлятися, самовдосконалюватися, ризикувати та обов’язково виконувати, і не має значення про що йдеться в даному конкретному випадку: збереження мережі районної стоматологічної поліклініки, реформування освіти, медицини, забезпечення незахищених верств населення, створення першого в області Олешківського інклюзивно-ресурсного центру, Олешківського закладу загальної середньої освіти №3, придбання Комплексу рентгенівського діагностичного з цифровою обробкою зображень, за допомогою якого є можливість обстежувати пацієнтів у складних діагностичних випадках (2 800 000 грн), ремонт підлоги спортзалу та проведення робіт щодо установки віконних відкосів Костогризівської школи, повна реконструкція покрівлі Козачелагерської школи, на яку витрачено більше, ніж 3 млн грн та багато іншого.

Нами виконана значна робота, результати якої стали можливими лише завдяки об'єднанню зусиль депутатського корпусу, злагодженій роботі у постійних комісіях та президії районної ради. На даний час завершуємо реконструкцію будівлі Раденської школи, найближчим часом буде надана одноразова матеріальна допомога з нагоди Дня захисника України, інвалідам війни, членам сімей загиблих учасників АТО, профінансуємо громадян, які опинилися у скрутному становищі, внаслідок непередбачених обставин і багато іншого. Кошти на це вже виділені районною радою на останньому пленарному засіданні.

- Павле Борисовичу, ця кампанія розпочалася з взаємних звинувачень окремих кандидатів і обіцяє стати найбруднішою за всю історію Олешківського району. Як Ви ставитеся до таких "виборчих технологій"?

Ніяк. Мені просто немає коли гратися у виборчі технології, я працюю щодня - поки інші вигадують і впроваджують «технології». Ми робимо конкретні справи, які бачать люди і відчувають користь від діла, а не від гучних гасел. Протиріччя на політичній арені розколюють суспільство й не дають країні рухатися вперед.

Я збираюся займатися суто господарською діяльністю задля покращення життєзабезпечення своїх земляків, але завжди буду радий допомозі, підтримці на благо територіальної громади, незалежно від кого вона: окремої особи чи політичної сили.

- Але це ж вибори... Що Ви робитимете, якщо люди знову довірять вам керівну посаду? Кілька конкретних планів.

Якщо виборці повірять мені, то я і надалі буду наполегливо працювати задля подальшого розвитку територіальної громади й ніколи не знехтую довірою людей. Є чимало проблем: починаючи з благоустрою міста та сіл, завершуючи енергозбереженням, модернізацією закладів освіти, покращенням якості освіти та медичних послуг (закупівля техніки, матеріалів), оновленням автопарку комунальних підприємств, будівництвом доріг. Необхідно провести ревізію земельних ресурсів громади. А результати перевірки донести до кожного жителя громади. Встановити відкриту прозору електронну чергу серед населення щодо отримання земельних ділянок та бюджетного житла.

Необхідно провести інвентаризацію комунального майна громади, що було придбане за роки існування Олешківського району. Як будемо його ділити між об’єднаними територіальними громадами і новою Херсонською районною радою? На даний час такого механізму не існує. Наше завдання зберегти, залишити нашим дітям, адже майно – це один із чинників спроможності Олешківської ОТГ. Водночас збереження та утримання існуючих комунальних установ також буде великим завданням, не говорячи вже про їхні реконструкцію та оновлення.

Створити умови для організації інвестиційних майданчиків у громаді, що, зрештою, вплине на створення робочих місць, і, як наслідок, добробут жителів кожного населеного пункту теж вкрай необхідно. Громада буде заробляти більше – а, значить, ми зможемо витрачати більше коштів для людей.

Іще. Влітку Верховна рада України прийняла новий закон «Про сільськогосподарську кооперацію», згідно якого аграрії–підприємці, фізичні особи зможуть об’єднуватись, що дасть можливість знайти нові ринки, збільшувати ціну на вирощену або вироблену продукцію тощо. З цією метою в кожному селі плануємо створити заготівельні пункти, сортувальні лінії з холодильними установками. Далі вийдемо на нові ринки збуту великих міст України, Білорусії, Прибалтики та інші.

Переконаний, що мій досвід і моєї спрацьованої команди, знання і бажання працювати принесуть користь Олешківській громаді. Це означає, насамперед, мою відповідальність перед кожним виборцем, незалежно від того, де він проживає.

- Це, звичайно, дуже важливе, але хотілося б почути більш конкретні заходи Вашої Програми, наприклад, по кожному населеному пункту.

За всі роки роботи в органах місцевого самоврядування, добре вивчив законодавчу базу діяльності громад. Працював за принципом – зроблене завжди краще, ніж гарно обіцяне. І надалі так працюватиму, тому золоті гори не буду обіцяти і в чомусь переконувати. Покладаюсь на розсудливість виборців. Впевнений, що сильна та територіальна громада, де існує єдність.

Моя програма, звісно, не догма – вона постійно доповнюється запитами людей. Разом з новим складом депутатів, у який увійдуть представники 14 населених пунктів, буде відпрацюваний перелік першочергових проблемних питань. Плани будемо ставити реальні, ті що можна виконати (без популізму і пустих обіцянок). Планую завершити реконструкцію Козачелагерського дитячого садка і розпочати капітальний ремонт Костогризівського, провести інвестиційний конкурс для залучення інвестора з метою будівництва житлового багатоквартирного будинку в Олешках, відкрити дитячий садок в с.Солонці.

Обов’язково повернутися до питання щодо завершення газифікації с.Раденськ, с.Челбурда, с.Костогризове і с.Поди і закільцювати газопровід через с.Великі Копані з с.Виноградове. Є ще одна болюча і дуже важлива проблема для всіх громад – це відновлення автомобільних доріг. Наша команда виробила певну стратегію вирішення даного питання, зміст якої – це поетапне проведення капітальних робіт дорожнього покриття в кожному населеному пункті Олешківської ОТГ.

Наша команда ставить перед собою амбітні завдання, але ми знаємо, як їх вирішувати. Ми йдемо у владу, щоб вирішувати наболілі проблеми громадян і продовжити позитивні зміни, які вже розпочали ще в цій каденції.

- Павле Борисовичу, і останнє - особисте питання: як ваша родина ставиться до Вашого вибору , адже вони знову не бачитимуть батька...

Весь свій невеликий вільний час намагаюсь приділяти родині. Заспокоюю себе і своїх рідних сподіванням - що все це роблю, в тому числі й для своїх синів - які ростуть і працюватимуть на нашій рідній землі, в любові до рідного краю, до якої ми з дружиною їх виховуємо!


Запитувала Тетяна САФОНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон