Пришкільний табір у Херсоні стане військово-польовим

У спецпризначенці – з восьмого класу. В Херсоні створюють перший військово-патріотичний табір нового типу для старшокласників, де влітку добровольці матимуть змогу пройти підготовку за методиками, частину яких сьогодні використовують для вишколу новобранців у частинах СПН та розвідувальних підрозділах.

Існуватиме він у статусі звичайного пришкільного табору при міжшкільному навчально-виробничому комбінаті, де сьогодні організовано практичне навчання з курсу захисту Вітчизни для семисот школярів обласного центру. Але в цьому таборі водитимуть не на екскурсії чи на пляж, а на заняття з історії українського війська, з вогневої підготовки до тиру, та зі стройової – на плац.

А найважливіша частина (половина двотижневого «відпочинку») пройде на лісовій базі, де експерти з числа «афганців» та учасників АТО будуть проводити тренінги з мистецтва виживання у дикій природі, навичок маскування, облаштування схронів тощо. Ну, й без гарячої каші з польової кухні у перервах між тренінгами також не обійдеться.

Директор МНВК Херсона Євген Гіндулін розповів «Голосу України», що військово-польовий табір розрахований, попередньо, на 40-60 учнів 8-11 класів. Це будуть винятково добровольці з числа тих старшокласників, хто бачить себе майбутнім офіцером чи просто хоче випробувати себе або краще підготуватися до строкової служби. Та цілком можливо, що бажаючих виявиться значно більше – адже табір є унікальним, і аналогів його на Херсонщині поки немає.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон