Олена Урсуленко: Волонтерський рух в Україні ніколи себе не вичерпає

Про це керівник Херсонської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка Солідарність», відомий підприємець і громадський діяч заявила в ході телемарафону «Україна - понад усе!»на обласному телеканалі «Скіфія».

«Волонтерський рух в Україні ніколи себе не вичерпає, тому що в основі його лежить духовність», - впевнена Олена Урсуленко, яка категорично не згодна з твердженням, що волонтерський рух в Україні йде на спад.

За її словами, в основі українського волонтерства лежить патріотизм і висока духовність: «Я знаю точно, і мій життєвий досвід це підказує, що матеріальне завжди йде за духовним. А рівень духовності українського народу сьогодні надзвичайно високий», - переконана Олена Урсуленко. До того ж, для багатьох українців волонтерство стало вже не просто поривом душі, а способом життя, вважає вона.

«У волонтерів є внутрішня потреба допомагати, є бажання, є стрижень, є прагнення жити в Україні і бути корисними. Сьогодні в вашій передачі брало участь дуже багато волонтерів, я чула їхні виступи, я бачила їхні очі, та й самі їх вчинки - все говорить про те, що їх сил вистачить надовго», - вважає пані Олена. А бізнес, за її словами, як допомагав, так буде і далі допомагати волонтерам. Навіть незважаючи на кризу.

«Українські підприємці одного разу, в 90-ті, вже переживали кризу, і пам'ятають, скільки сил, часу, коштів, здоров'я, потрібно було вкласти в те, щоб вижити. Але ми готові робити це і зараз. Тому що живемо в цій країні і не збираємося виїжджати за кордон. Погодьтеся, тепер на підприємцях відповідальність ще більше зросла.

Потрібно поповнювати бюджет, виплачувати своєчасно зарплату своїм співробітникам, тому що соціальна складова сильно впливає на всі зміни в країні. Тим не менш, ми всі також готові захищати свою землю, свою країну. Не заради бізнесу, а в першу чергу, заради майбутнього своїх дітей», - підкреслила Олена Урсуленко.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон