В Херсоні працює «Школа місцевого самоврядування»

За ініціативою Херсонської територіальної організації партії «Блок Перта Порошенка «Солідарність» розпочалась реалізація проекту «Школа місцевого самоврядування».

Минулого тижня в місті Херсоні відбувся перший семінар на тему: «Основи місцевого самоврядування».

Поштовхом для запровадження програми став той факт, що проблеми місцевого значення піддаються вирішенню і можуть бути розв'язані лише у тому випадку, якщо представники місцевої влади в повному обсязі будуть використовують доступні в рамках закону засоби.

Але недостатні знання депутатів, що приходять до влади, відсутність системного прямого зв'язку з виборцями, а також закритість в роботі профільних депутатських комісій та відсутність практики попереднього обговорення з громадою проектів впливають на те, що очікування населення на вирішення проблем часто не виправдовуються. Як наслідок - подібні дії викликають невдоволення громадян не лише роботою самих депутатів, яких вони обирали, але й державою в цілому.

За словами представника ради Херсонської територіальної організації партії «Блок Перта Порошенка «Солідарність» В'ячеслава Калініченка, «сьогодні партія починає підготовку команди, яка буде працювати на громаду. Кожен учасник пройде підготовку, здасть іспит - покаже свої здібності: чи може він спілкуватися з людьми, доносити свою позицію та бути носієм нашої ідеології і, зрештою, приймати управлінські рішення щоб йти у виборні органи».

Проект «Школа місцевого самоврядування» покликаний вирішити задачі по підготовці учасників проекту до роботи в місцевих органах влади. Майбутні депутати, управлінці зможуть розробити плани і скласти проекти власної діяльності ще до того, як вони будуть обрані або призначені. Програма розроблена таким чином, що охоплює базові та спеціальні теми, з якими стикається у своїй роботі депутат місцевої ради.

Кожен, хто бажає працювати на громаду може долучитися до формування команди.
Телефон для запису на співбесіду (0552) 49-60-09.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон