Чужої біди для херсонців не існує

Сумісними зусиллями педагогічні колективи Херсона зібрали 43 тисячі 160 гривень під час благодійного концерту, який пройшов вчора, 19 лютого в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша.

21 рік та 21 операція. Херсонець, який захищав незалежність країни в зоні проведення АТО переніс 21 (!) операцію. Сьогодні він чекає на своє одужання, якого йому не бачити без сторонньої допомоги. Компанію по очікуванню одужання, херсонському герою складає ще один боєць, який наразі має потребу у операції.

Залишати захисників сам на сам зі своєю бідою у Херсоні не прийнято, тому порадившись, освітяни міста вирішують провести благодійний концерт, а виручені з нього кошти надати сім'ям хлопців, аби вони змогли продовжити своє лікування.

Ініціатива провести благодійний концерт, заради допомоги сім'ям наших захисників, виникла у директора навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Артема Кияновського, якого підтримало Управління освіти та всі навчальні заклади міста Херсона, адже освітяни знають, що допомога воїнам АТО – це святий обов'язок.

«Дуже добре, коли викладачі відчули в собі необхідність зробити для когось добру справу. Сьогодні, в нелегкий для країни час, ми бачимо виплески, як високих людських якостей: благородство, самопожертвування, милосердя, так і низьких. Тому дуже важливо, що сьогодні у нашому місті, об'єдналися люди заради однієї справи. Херсонці показали найкращі якості своєї душі», - розповідає директор навчально-виховного комплексу «ШГП» Артем Кияновський.

Голова профспілки працівників освіти міста Херсона Галина Гривняк повідомила, що на даному концерті благодійна акція херсонських освітян не закінчується. Педагоги мають намір продовжити її в стінах кожної школи та кожного району, аби допомагати українській армії.

З такою позицією херсонських освітян важко не погодитися, адже видно, що люди дійсно діло роблять, не обіцянками годують, а справами допомагають. Саме тому в міському управлінні освіті своїх колег повністю підтримують.

«Завдячуючи активній роботі волонтерів та ЗМІ, громада Херсона має можливість познайомитися з тими людьми, яким терміново потрібна допомога. Таких людей ми маємо, тому і зібрані кошти стовідсотково будуть направлені двом сім'ям, де бійці потребують і реабілітації, і медичної допомоги (операція). З вересня місяця і по сьогоднішній день, школи міста Херсона зібрали більше 160 тисяч гривень і перерахували їх українській армії», - зазначає начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов.

У благодійному концерті взяли участь 150 навчальних закладів міста Херсона. Як бачимо, у ці складні для України часи, херсонці підтримують українську армію та роблять все для того, щоб наша єдина, соборна держава була вільною та незалежною!

Тетяна БОЙКО


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон