У екс-прокурорів та колишніх високопосадовців Херсонщини хочуть забрати маєтки на березі Дніпра

Земельній оборудці на більш ніж сто мільйонів гривень, здійсненій розчерком чиновницького пера, дала «задній хід» прокуратура Херсонщини.

Ще за президентства Віктора Януковича Херсонська обласна державна адміністрація своїм розпорядженням дала згоду на оренду ділянок у селищі Антонівка під Херсоном загальною площею 130 гектарів і оціночною вартістю у 126 мільйонів гривень під житлову забудову та ведення індивідуальних господарств. Завдяки цьому десятки високопосадовців та «потрібних» ім. бізнесменів отримали можливість спорудити розкішні маєтки на мальовничому березі Дніпра, отримавши землю (її ринкова вартість нині починається від двох тисяч доларів США за «сотку») на пільгових умовах.

Але при цьому керівники ОДА «забули», що право надавати ділянки в користування є виключним правом органів місцевого самоврядування, тобто Антонівської селищної ради, позицію депутатів якої просто не взяли до уваги. Тому прокуратура звернулася до суду із позовом про визнання розпорядження ОДА недійсним та повернення землі до комунальної власності. Прикметно, що до зміни влади в Україні аферу з загарбанням власності громади ніби й не помічали – мабуть, тому, що кілька ділянок у гарному місці отримали й тепер уже колишні працівники прокуратури.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон