Забудь проблеми та стань щасливим!

Так закликає глядачів головний герой нової моновистави в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша.

Херсонський обласний театр продовжує дивувати театралів новими прем'єрами та проектами. Цього разу в театрі презентували моновиставу «Get happy», режисер-постановник якої – Сергій Павлюк.

Прем'єрна здача моновистави була 3 лютого, а вже 5 відбулася сама прем'єра. Для показу «Get happy», режисер театру вибрав свою творчу майстерню, яка чудово підійшла для такого матеріалу.

Головну роль трубача у виставі, зіграв Сергій Михайловський, якому допомагав тільки ансамбль театру. Протягом вистави трубач розповідав про корабель, на якому вмістилася ціла епоха, цілий світ.

Це був дивовижний світ музики, дружби, любові, страждання, що проходять перед очима героїв протягом багатьох років. Це історія геніального піаніста, який народився і все життя прожив на кораблі, де прославився грою на роялі.

Почалося все з того, що на пароплаві «Вірджинія» в коробці з-під лимонів було знайдено немовля. Хлопчик виріс і провів все своє життя на величезному океанському лайнері, що курсує між Америкою і Європою, ні разу не зійшовши на берег.

Загадковим чином навчившись грати на роялі, став справжнім віртуозом і розважав публіку, граючи в ресторанному оркестрі. З ним пов'язані приголомшливі історії, а його життя перетворилося на красиву легенду.

«Осінню у мене була депресія, а я якраз був на фестивалі у Лариси Кадирової, яка і порадила мені почитати п'єсу. Я приїхав додому, почитав п'єсу, дав її Сергію Михайловському, і майже до Нового року ми її читали та різали текст, бо його там дуже багато. Тому майже місяць, ми скорочували текст, зустрічалися на одну-дві годинки, адже паралельно я випускав інші вистави. Потім ми вийшли на сценічну площадку і зробили виставу за дві неділі, за рахунок того, що Сергій самовіддано працював», - розповідає режисер вистави Сергій Павлюк.

Сам актор зізнається, що моновистава – це перший досвід для нього, який виявився досить складним фізично та психологічно, тим паче, що моновистава морально важка.

Але результат на обличчя: оплески, викрики «браво» та квіти. А найголовніше те, що в ролі трубача Сергію Михайловському вдалося достукатися до глядача та викликати в нього щирі емоції!

Тетяна БОЙКО
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон