На комунальній газеті Херсона хочуть «поставити хрест»

У Херсоні під загрозою опинилося існування міської комунальної газети «Херсонський вісник».

Цей друкований орган міськради завжди фінансувався з муніципальної скарбнички, і на нинішній рік редакції потрібно сімсот тисяч гривень. Але багато хто з городян виступає за те, аби ці гроші віддати на більш значимі соціальні проекти, а бюджетне фінансування «ХВ» або значно скоротити, або взагалі припинити, щоб трудовий колектив тижневика вчився заробляти на рекламі та оперативному постачанні цікавої й неупередженої інформації читачам.

Вісім депутатів міської та обласної рад, членів громадської ради при міському голові, керівники підприємств, серед яких, зокрема, і батько голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Путілова – Станіслав Путілов - взагалі звернулися до очільника обласного центру Володимира Миколаєнка із колективним листом, в якому пропонують скерувати кошти, призначені комунальній газеті, на адресну допомогу нужденним. А замість друкованого видання створити інформаційний портал, для якого дорогий папір купувати не треба.

Але рішення про закриття чи продовження фінансування міського тижневика треба приймати тим же депутатам міської ради. Багато хто з них збирається знову поборотися за мандат на наступних виборах до органу місцевого самоврядування. Їм треба десь «піаритися», а «Херсонський вісник» є для представників засновника та «годувальників» безкоштовною трибуною. Далеко не всі готові від неї відмовитися заради економії, тож обговорення долі комунальної газети буде непростим.

«Голос України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон