Про зміни у пенсійному законодавстві

Безробітним жителям Херсонщини нещодавно роз'яснили зміни у пенсійному забезпеченні.

У зв'язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», набуттям чинності Закону України „Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" та внесенням змін до деяких законодавчих актів стосовно пенсійного забезпечення громадян до Горностаївського районного центру зайнятості завітала заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Горностаївському районі А.В. Онищук.

Вона взяла участь в роботі соціально-психологічного тренінгового центру для безробітних осіб з метою роз'яснення змін у пенсійному забезпеченні.

Аліна Віталіївна надала інформацію присутнім стосовно віку виходу на пенсію для жінок, акцентувала увагу учасників семінару на необхідність оформлення офіційних трудових відносин під час прийому на роботу.

Додатково розповіла про систему персоніфікованого обліку, яка містить дані про заробіток і трудовий стаж особи незалежно від місця її проживання та працевлаштування. Наголосила, що з 01 січня 2016 року для призначення пенсії будуть використовуватися тільки дані про заробітну плату з бази індивідуальних даних застрахованих осіб.

Також вона проінформувала про можливість завчасного звернення майбутніх пенсіонерів до спеціалістів управління із документами, необхідними для призначення пенсії за віком, для їх опрацювання та проведення у разі потреби перевірок до настання пенсійного віку, та про важливість повідомлення у разі працевлаштування пенсіонерів на роботу для уникнення випадків переплат пенсійних коштів.

Учасники заходу ставили різноманітні питання. На всі питання були надані вичерпні відповіді.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон