«Грошова реформа» місцевого значення відбулася в Херсоні

У херсонських гастрономах решту відтепер дають здебільшого не грішми, а... солодощами.

Монет в обігу достатньо, але комерсанти не бажають морочитися із замовленням у банках та рахуванням дріб'язку, здешевленого інфляцією, і пропонують покупцям на додачу до паперових грошей дешеві карамельки – за бажанням. Біля кас окремими гірками лежать «натуральні замінники» п'яти- і десяти копійчаних монет, причому користуються вони постійним попитом.

Замість того, аби обтяжувати металом гаманці, споживачі охоче беруть солодку здачу – пригостити власних діточок чи онуків. Адже якісні шоколадні цукерки багатьом городянам нині просто не по кишені, а чимось порадувати малюків хочеться.

Власникам магазинів така «грошова реформа» також до душі, бо вона збільшує продаж кондитерських виробів, і дає додатковий прибуток. Хоча новацією її назвати не можна: минулого літа «цукеркова здача» з успіхом пройшла апробацію у курортних селах та містечках чорноморського й азовського узбережжя Херсонщини, тож тепер нехитрий маркетинговий хід розповсюдили й на обласний центр.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон