Рибалки Нової Каховки вимагають повернути їм Дніпро

У риболовів міста Нова Каховка на Херсонщині урвався терпець. Вони не хочуть більше бути «небажаними персонами» на Дніпрі поруч із рідним містом та приміським селищем Дніпряни.

Городяни звернулися до керівництва МінАПК України із колективним зверненням, вимагаючи скорочення забороненої для любительського риболовства зони біля греблі Каховської ГЕС з десяти до трьох кілометрів.

Ця заборона діє ще з часів Союзу, але нещодавно у ній зробили виключення для «привілейованих» ділків, дивним чином дозволивши промишляти тут риболовецьким підприємствам з сусідніх районів. Випадки браконьєрства неподалік дамби гідроелектростанції також не рідкість, як і в цілому по регіону. Лише в грудні минулого року на території області затримали 153 нелегальних промисловця із 2,7 кілометрами сіток та 0,8 тонн риби (дані управління «Херсонибоохорони»). Виходить парадокс: сітками вигрібати рибу з Дніпра можна, а вийти на воду з вудкою чи спінінгом – зась. Тому городяни й вимагають зрівняти їх у правах, принаймні пом'якшивши заборону.

Їх підтримали депутати Новокаховської міськради, осередок Українського товариства мисливців та рибалок. І місцеві рибінспектори також не проти: адже екологічно грамотні риболови нетерпимо ставляться до браконьєрства, і допомагають захисникам водних багатств, повідомляючи про помічені ними сітки та випадки використання інших заборонених знарядь лову. Але останнє слово у дискусії про долю забороненої зони все ж залишається за державною владою.

«Голос України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон