Як народ не пустили на сесію Херсонської облради

Про це на своїй сторінці в соціальних мережах розповіла відома активістка херсонського майдану Римма Бараненко, яка була серед тих хто так і не потрапив на сесію Херсонської обласної ради минулої п'ятниці

«...громаду не пустили на засідання обласної ради. Охорона, сказала, що є розпорядження пропускати всіх по списках і що нас ні в яких списках немає. На запитання громади: «Хто сказав?» - чіткої відповіді ми не отримали.

Далі було прохання додзвонитись тому, хто дав такий наказ та пояснити, що тут прийшла херсонська громада, яка завжди була присутня на сесіях облради з метою контролювати діяльність НАМИ ЖЕ ОБРАНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ, і пустити нас. Невідомо з кому півгодини телефонував охоронник, але потім було залізно повідомлено про те, що ПУСТИТИ НАС НЕ МОЖУТЬ.

І ніякі доводи про статтю 5 Конституції, де сказано, що джерелом влади в Україні є народ не подіяли. Був повторний наказ: пускати тільки тих, хто у списках. Чому не можна було на місці зробити новий список і внести туди присутніх активістів, які до речі, як законослухняні громадяни всі прийшли із паспортами, ми не зрозуміли.

Тому, що схожу процедуру робили на інших заходах в ОДА. Та й в інших, не менш «секретних» об'єктах Херсона, роблять так само: з паспортом та за запрошенням пустять без проблем. Мабуть тут проблема була у тому, що нас НЕ ХОТІЛИ ЗАПРОШУВАТИ.

Поки охорона дзвонила, до нас вийшли помічник губернатора Філіп Кокош зі своїм помічником Іваном і намагалися нас переконати, що це дійство дуже правильне. Ці слів пана Кокоша, це СЕКРЕТНИЙ (навіть не режимний) ОБ'ЄКТ і будь-кого сюди пускати не можна, бо є загроза терактів. На, що ми дружно відповіли, що «головний терорист» вже там!

І це правда. Бо поки ми чекали, що нас пустять, у фойє ОДА зайшов пан Костяк! Роздягнувся у гардеробі, підійшов до охорони і та дала добро на вхід. Він навіть повернувся до громади, пильно подивився і сказав «Здравствуйте!», на що громада відповіла: «Слава Україні!» - у відповідь були багато значуще мовчання... Цю людину значить можна пускати в ОДА, бо він, бачте, депутат, а активістів, які груддю ставали перед ОДА всі ті рази, коли чекали провокацій та захоплення будівлі, пускати не можна. Цікава ситуація...

Громада намагалася з'ясувати: хто винен в тому, що сталося? Спочатку активісти припустили, що це керівництво облдержадміністрації, бо охорона підпорядковується їм, і саме з приходом нового губернатора склалася така пропускна система. Але згодом до нас надійшла (поки що не підтверджена) інформація, що це було розпорядження облради , а конкретно її пані Тамари Федько.

І було це розпорядження саме через побоювання за життя та здоров'я прибулого після довгих канікул Костяка. Не знаю, що в уяві пані Федько (якщо це дійсно її розпорядження) громада мала зробити з Костяком, але прості херсонці виявилися набагато не безпечнішими за цього пана, організатора антимайданів з титушками та ярого прихильника курсу Януковича. Ми виявилися більшою загрозою, ніж колишній губернатор, який (ми це добре пам'ятаємо) агресивно погрожував утопити майданівців у ополонці.

Що було насправді: хто винен і що зробити, щоб у майбутньому таких ситуацій не було, громада збирається з'ясувати через офіційні запити до облдержадміністрації та обласної ради. Сподіваємось на їх швидке реагування.

P.S. Патріотична громада, з легкої подачі чи то законодавчої чи то виконавчої обласної влади, сьогодні чомусь опинилась поза законом. І фото, які ілюструють ситуацію, також виявились незаконними. Бо спочатку охорона нам заборонила робити фото у фойє. Це, мовляв, «секретний об'єкт»...

Римма БАРАНЕНКО

Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон