Виконавчі органи Херсонської міської ради не звітують перед громадою

Про звітування результатів діяльності виконавчих органів Херсонської міської ради говорили вчора у місті Херсоні під час прес-конференції.

Загалом було встановлено, що виконавчі органи міської ради безпосередньо звітують про свою діяльність, але виключно у форматі апаратних нарад виконавчих органів міської ради.

Практики публічних звітів перед громадою з повномасштабною інформаційною кампанією та можливостями обговорення результатів у практиці діяльності виконавчих органів Херсонської міської ради не встановлено.

На веб-сайті ради відсутні звіти усіх виконавчих органів (управлінь) за останній рік. Інформація про місце та час звітування усіх виконавчих органів поширюється заздалегідь. Фактично, начальники управлінь звітують один одному.

На веб-сайті ради не оприлюднюються звіти про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку. Оприлюднюються проміжні та заключні звіти про хід виконання цільових програм в поточному році, але лише у розділі рішення міської ради.

Рекомендації: запровадити практику публічних відкритих звітів виконавчих органів влади за тематичними напрямами, а не всіх в один день під час одного заходу. Передбачити у структурі офіційного веб-сайту розділ, де будуть розміщуватися звіти виконавчих органів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон